© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

VINCLE

Vincle desenvolupa un servei d’atenció socio-educativa entorn a col·lectius en risc en zones i barris degradats.

ON ESTEM

Vincle c/ Marina, 164 pral. 1a. 08013 Barcelona
Tel. : 93 268 79 39 Fax: 93 268 79 37 
info@vincle.org

DESTAQUEM 

VINCLE inicia el projecte IMAGINA CAMPCLAR
 

A partir del novembre iniciem el projecte IMAGINA CAMPCLAR, un projecte subvencionat per la Fundació de l’Obra Social de la Caixa dins la convocatòria d’interculturalitat i acció social per la convivència i cohesió social.

Aquest és un projecte adreçat a 37 dones d’entre 18 i 65 anys del barri Tarragoní de Campclar. Es tracta d'un projecte que pretén fer aflorar i organitzar les dones amb interès de millorar i participar en el barri a través d'estratègies formatives basades en la imatge i l'expressió personal i col·lectiva. La finalitat del projecte es bastir una organització mínima de les dones actives del barri.

Hem pensat en les dones del barri, ja que a través del projecte que portem en el barri fent l’acompanyament a les comunitats veïnals hem observat i constatat que és un col·lectiu que viu amb patiment les conseqüències de la situació social de Campclar. Es troben amb molt poques eines personals i col·lectives per a fer front a la situació. Moltes de les accions fetes fins ara incideixen en les dones pel seu rol de "cuidadores" i mestresses de casa. Amb aquest projecte volem aprofundir amb el seu rol de ciutadanes amb sensibilitat i visió pròpia i capacitat de mobilització, alhora que aporta la possibilitat d'aprenentatges nous i pràctics.

L'eix motivador del projecte  és la fotografia participativa, utilitzant-la com a eina a través de la qual es generen processos de conscienciació i participació. El projecte preveu tres grans fases de treball, que es realitzaran de manera circular en el dia a dia i també linealment a nivell general de projecte: Es tracta de respondre "On som?", "On volem anar?" i "Què podem fer?".

Sobre aquests aspectes propis de la dinàmica de "fotografia participativa", el projecte combina també dinàmiques sobre l'autoestima, l'expressió, el llenguatge, la comunicació interpersonal assertiva i l'expressió oral a grups, el rol i la possibilitat de les dones en el context comunitari i bases per a la recerca de feina. El projecte finalitzarà amb una exposició fotogràfica feta per les participants del projecte en una sala d’exposicions de la ciutat de Tarragona.

Per portar a terme aquest projecte ens coordinarem amb altres entitats i serveis del municipi com són: L’àrea de serveis socials de l’Ajuntament de Tarragona, el Casal i Centre Cívic de Campclar i Torreforta, el Casal Amic, l’Associació de veïns i veïnes de Campclar, l’Associació de dones gitanes, la Cooperativa Combinats, Ràdio Tarragona, Revista Tot Tarragona, etc.

1/3