FACTOR HUMÀ

Entrevista a Mireia Rovira, coordinadora de programes comunitaris i d'habitatge a VINCLE 

 

1.      Qui ets?

Soc la Mireia Rovira mare de la Carlota i en Bernat i diplomada en infermeria i educació social i actualment formo part de la gran família de VINCLE.

M’agrada aprofitar el 100% del meu temps lliure per disfrutar de moments en família i de la natura d’Osona on visc i he crescut.

 

2.      Quina es la teva trajectòria a VINCLE?

Vaig començar a VINCLE el 2014 com a tècnica del Pla de Desenvolupament Comunitari del municipi de Manlleu portant a terme 3 projectes: Comunitats veïnals dels edificis de Can Mateu, Tallers de Planificació Familiar per dones del barri de l’Erm i Horts socials per famílies vulnerables del municipi. Aquests tres projectes els vaig portar a terme fins el 2017, ja que es va finalitzar la licitació amb l’Ajuntament de Manlleu.

 

El 2018 en Francesc Rodríguez, director de VINCLE em  va proposar per portar la coordinació tècnica dels programes d’habitatge de la província de Barcelona, i des de llavors que estic en l’entitat en aquesta posició.  

 

3.      Actualment, quina tasca desenvolupes a l’entitat? En què consisteix el Servei?

Actualment estic com a coordinadora de 6 programes d’habitatge i per tant, estic com a referent del personal tècnic d’aquests programes, que ara mateix és de 10 persones.

 

Una de les meves tasques és la de coordinació amb les institucions contractants ja sigui per licitació de programa com és el cas de Incasòl, Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament del Prat de Llobregat,  o per contracte menor amb institucions com Hàbitat 3, l’Ajuntament del Masnou i l’Ajuntament de Barcelona.

 

L’altre tasca que m’ocupa gran part de la jornada és el seguiment d’aquests 6 programes juntament amb el personal tècnic encarregat de cada projecte. Fent les reunions de coordinació necessàries amb aquests professionals que estan repartits entre Barcelona, el Prat de Llobregat, Manlleu, Tarragona i Mollerussa.

 

Una altra tasca és la gestió dels recursos humans d’aquestes persones professionals, fent tema de vacances, dies assumptes personals, horaris de treball, etc.

 

I per últim, una tasca més puntual però també molt important que realitzo és la redacció de projectes per a noves licitacions que surten o per contractes menors.

 

4.      Com valores el treball en equip i la comunicació interna dins l’entitat?

Ho valoro com IMPRESCINDIBLE, des del meu punt de vista el treball en equip i tenir una bona comunicació entre el personal tècnic és un element clau i imprescindible per poder tirar endavant amb els projectes, per tal de potenciar les capacitats de la individualitat en benefici de la col·lectivitat i crear així uns projectes amb més potencial.

Quan parlem de treballar en equip l’entenc no només la comunicació i el treball entre les persones professionals d’un mateix projecte, sinó que penso en una bona comunicació i treball en equip entre les diferents persones que participen en tots els projectes, en aquest cas com el grup d’habitatge, per això potencio les reunions entre els equips de treball dels diferents programes  per tal de poder compartir experiències, coneixements, etc. Això és el que fa gran el programa. 

 

5.      Donada la teva llarga experiència a VINCLE, com descriuries les seves prioritats?

Penso que VINCLE és una entitat on el centre es la persona, pensen amb les persones professionals que treballen a l’entitat perquè puguin créixer de forma professional adquirint nous coneixements adaptats a les seves necessitats laborals, però també formar aquests equip de treball en habilitats socials.

També veig com a prioritat en què l’entitat vol i està adaptada en el temps, on està en constant creixement i on la prioritat està en no parar d’adquirir nous coneixements i noves formes de funcionament i metodologies per portar a terme cada un dels programes.

 

I també una gran prioritat de VINCLE es troba en l’avaluació, on aquesta està molt present en tots els programes, ja al inici de la redacció es té molt en compte com es valorarà tota la feina realitzada i els canvis i impactes que hagin tingut amb  cadascun dels programes.

 

6.      Quins són els valors que comparteixes amb VINCLE?

Comparteixo el valor de tenir les persones en el centre de la meva intervenció, em considero una persona amb una gran empatia i sensibilitat cap a les altres persones, això m’ha portat a estudiar les diplomatures d’educació social i infermeria.

També el valorar del respecte, la importància de poder fomentar la bona convivència entre diferents persones, element clau en la meva persona i també a VINCLE.

Un altre aspecte que compartim amb VINCLE és la responsabilitat, la capacitat de comprometre’m per actuar de forma correcte i complir amb les obligacions que em marco.

1/3

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

VINCLE

Vincle desenvolupa un servei d’atenció socio-educativa entorn a col·lectius en risc en zones i barris degradats.

ON ESTEM

Vincle c/ Marina, 164 pral. 1a. 08013 Barcelona
Tel. : 93 268 79 39 Fax: 93 268 79 37 
info@vincle.org