NOTÍCIA

"L’apoderament de la dona" organitzada per AGIPCAT

L’Associació VINCLE, el passat dilluns 3 de febrer, va participar en la xerrada i formació sobre l’apoderament de la dona, emmarcat a la setmana de “Gitanos i Gitanes contra la violència de gènere”, organitzada per AGIPCAT (Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans) al Centre Cívic Mas Abelló de Reus. En aquesta xerrada amb la formadora Vanesa López es van poder posar en comú les bases dels estereotips i rols de gènere, debatre sobre les desigualtats entre homes i dones, i també, centrar-nos en el poble gitano. Cal destacar que no només van assistir dones, sinó que els homes van tenir-hi un paper clau, oferint-nos les seves mirades i opinions personals.

A la vegada, en el moment de la formació comptava amb l’exposició de l’Institut Català de les Dones, anomenada “trencant mites”; fent-nos reflexionar sobre mites en la parella i de l’amor per després desmentir-los, per exemple: “quan t’enamores ho passes malament!” o “si sent gelosia és perquè t’estima!”.

El fet d’haver-hi assistit està vinculat en la formació que oferim al barri de Campclar de Tarragona dins del projecte Imagina Campclar, subvencionat per La Caixa, i que treballem per l’apoderament de la dona. És important conèixer tots els punts de vista, aprendre de les opinions i perspectives dels altres, escoltar i reflexionar, cosa que va ser possible gràcies a la col·laboració i participació de totes les persones que hi van assistir.

1/3

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

VINCLE

Vincle desenvolupa un servei d’atenció socio-educativa entorn a col·lectius en risc en zones i barris degradats.

ON ESTEM

Vincle c/ Marina, 164 pral. 1a. 08013 Barcelona
Tel. : 93 268 79 39 Fax: 93 268 79 37 
info@vincle.org