top of page

DESTAQUEM 

ImatgeDestaquem.png

Serveis d'assistència tècnica per a l'impuls i suport en obres de rehabilitació d'edificis i d'habitatges en el marc del Pla de Barris, així com el foment de l'eficiència social


Aquest mes d'octubre VINCLE hem guanyat un nou servei de licitació pública per part de Foment de Ciutat SA, empresa municipal de l'Ajuntament de Barcelona especialitzada en la gestió de projectes integrals, transversals i amb implicació ciutadana i territorial de gran transcendència.
Un dels encàrrecs principals de Foment de Ciutat SA és la coordinació i gestió del Pla de Barris de Barcelona, i és on VINCLE actuarà amb el Servei d'Assistència tècnica per a l'impuls i suport en obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges amb una durada de prestació del servei de 2 anys, prorrogable a 15 mesos.
L'objectiu del programa és fer l'acompanyament i suport a les comunitats de persones propietàries d'edificis i d'habitatges, i ajudar-los en els tràmits necessaris per dur a terme les obres rehabilitació en els elements comuns de l'edifici i elements privatius en el marc del nou Pla de Barris 21- 24, amb tot el que això implica de dinamització i cohesió comunitària.

El servei de VINCLE estarem presents en el districte de Sant Martí en els barris de la Verneda i Besós Maresme, i en els districtes de Ciutat Vella, Sant Andreu i Sants –Montjuïc en els barris de Poble Sec; Marina del Port i Prat; Raval i Gòtic Sud; Trinitat Vella; Bon Pastor i Baró de Viver, fent el servei d'acompanyament i suport en les obres de rehabilitació.
A part des de l'Entitat també gestionarem el programa d'assessorament legal, fiscal i de suport administratiu de la resta de zones de Barcelona les quals són en el districte de Nou Barris en els barris de Can Peguera; Turó de la Peira; Verdum; Roquetes; Prosperitat; Zona Nord i Trinitat Nova i el districte de Horta-Guinardó amb els barris de Can Baró, Sant Genís dels Agudells, La Teixonera i el Carmel.

Les tasques principals del programa seran les de reconduir les comunitats/pisos vers el correcte manteniment, fomentar la regularització de les comunitats veïnals, promoure les relacions de proximitat entre les persones que viuen a la comunitat, donar suport en la gestió de convocatòries d'ajuts, intervenir en els conflictes de la comunitat veïnal des de la perspectiva de la mediació i facilitar la informació de serveis, programes i recursos existents a l'Administració.

Per dur a terme aquest programa VINCLE comptem amb 3 equips territorialitzats i multidisciplinaris. Hi haurà dos equips encarregats dels projectes d'assessorament i acompanyament en les comunitats que estaran formats cada un d'ells per una persona responsable de projecte, per un tècnic/a de gestió, per persones amb estudis universitaris de caràcter social i una persona amb estudis universitaris d'arquitectura.
Per altra banda hi haurà l'equip encarregat de l'assessorament de la resta de lots del programa que estarà compost per un equip de 3 persones formades en temes d'administració, assessorament legal i assessorament fiscal.

bottom of page