top of page

BONA PRÀCTICA

Ed.x tots i tote_Ester T (3).jpeg

CASA MEVA ÉS (TAMBÉ) LA MEVA ESCOLA

 

Educació per a Tots i Totes

On?

Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat i Sta. Coloma de Gramanet.

Bona pràctica

Es crearan diàriament vídeos pels infants i famílies proposant activitats lúdiques per a que les puguin fer a casa utilitzant materials que estiguin al seu abast. Les propostes, per una banda, serviran per potenciar les diferents intel·ligències, ja que cada dia la temàtica serà diferent; i per altra banda, fomentaran el treball dels infants amb les seves famílies. És una molt bona eina perquè els infants no desconnectin de l'escola i es reforci diàriament la importància de l'educació també a casa, combinant-ho amb el joc, la imaginació i la creativitat.

 

Què fem habitualment?

El projecte Educació per a Tots i Totes, finançat per l'IRPF, té com a objectiu l'acompanyament socioeducatiu a les famílies i els seus fills i filles gitano/es d'origen romanès. L'acompanyament té lloc una vegada a la setmana en les biblioteques públiques del barri on es realitza reforç escolar i es proposen dinàmiques que potenciïn les intel·ligències múltiples de cada infant i l'aprenentatge a través de l'experiència. Un altre dels objectius principals és la

implicació dels progenitors en el rendiment acadèmic dels infants i en l'adquisició d’hàbits escolars al domicili. El programa fa de pont entre escoles, famílies i recursos de l'entorn, i vetlla per facilitar l'accés a nous aprenentatges des de l'escolta, el vincle i el joc.

Enllaç als vídeos:

https://drive.google.com/file/d/1GOopvxko6dzRn0Z7iYvk_CSJCEWxVDLM/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1NKAw4JCtrSBbT4mB2EcAKDjnyjGSDrjm/view?usp=sharing

Justificació 

Davant la situació del COVID-19, tots els infants no poden anar a l'escola ni tenen l'oportunitat de realitzar el reforç escolar a les biblioteques pel seu tancament. Amb el curs acadèmic aturat, és molt important reforçar els hàbits i coneixements ja adquirits i fer partícips als progenitors de la importància de l'educació i de facilitar eines educatives per fer que el confinament també sigui educatiu per a tots i totes.

Data: 01/04/2020.

bottom of page