top of page

BONA PRÀCTICA

Equip Incasòl.png

DIFUSIÓ D’INFOGRAFIES A LES FAMÍLIES A TRAVÉS DE LES XARXES SOCIALS

Acompanyament a persones en procès de reallotjament - Concurs d’Incasòl.

On?

Mollerussa, Badalona, Manlleu

Bona pràctica

La situació de confinament per la Covid-19 ens ha fet adaptar la nostra tasca diària d’atenció directa i el seguiment que fem amb les famílies. A banda de les trucades i WhatsApp que podem realitzar amb aquestes, volíem trobar una manera fàcil i ràpida de difondre la informació que arriba aquests dies sobre les mesures que s’adopten en els diferents àmbits -llar, comunitat, subministraments, salut mental- així com cartells informatius que elabora el mateix equip d’habitatge de Vincle, i que són d’interès per a les famílies i els individus que les formen. Per aquest motiu, vam decidir que la millor manera era fer-ho mitjançant les xarxes socials i vam crear un Instagram d’equip, per tant, que englobés els 3 programes i els seus respectius territoris. Així un cop creat, vam fer difusió d’aquest canal informatiu a les famílies, per a què ens seguissin, i així poder estar en contacte amb el seu servei socioeducatiu de referència i informades en tot moment. Com som el mateix equip que cada dia hi penja algunes publicacions, la informació està filtrada i treballada prèviament, per tal que les persones no es trobin un sobre volum d’informació que potser no els interessa o les famoses fakenews.

 

Què fem habitualment?

El nostre servei porta a terme una tasca socioeducativa i comunitària per tal de gestionar les actuacions de l’Incasòl en sectors que estan habitats. Des de Vincle, el nostre servei fa un acompanyament socioeducatiu a totes les persones que es troben en un procés de canvi d’habitatge per una situació de força major i que han d’efectuar un reallotjament. Com a tècnics del servei, acompanyem a les persones en aquests processos de millora de la situació personal i social. Tot i que treballem en territoris diferents, formem part d’un mateix programa, ja que la tasca que realitza aquest equip amb les persones, famílies i comunitats és la mateixa.

Justificació 

La situació actual ha comportat no poder realitzar la nostra tasca d’atenció directa amb les famílies afectades, ja que amb el confinament vam haver de tancar les nostres oficines d’atenció al públic. Per això, un cop teletreballant, vam pensar que la millor manera de difondre les diverses informacions que ens arriben i que són d’interès per les persones adherides al servei socioeducatiu, era crear un Instagram.

Data: dia 25/03/2020.

bottom of page