top of page

BONA PRÀCTICA

b0de7172.png

CONVIVÈNCIA DURANT EL CONFINAMENT

 

Servei de Mediació Ciutadana

On?

Ajuntament d’Esparreguera.

Bona pràctica

S’han publicat al web i a les xarxes socials municipals una sèrie de recomanacions per viure el confinament amb màxima harmonia i fer front a la convivència de forma positiva. Especialment enfocat a fer front als conflictes que es puguin derivar de la situació de confinament que està vivint la població per l’emergència sanitària del coronavirus.

Es tracta d’unes pautes d’auto-aplicació per a prevenir l’aparició de conflictes, algunes especialment enfocades a la convivència en l`àmbit veïnal i familiar. També comprèn un guió de 5 passos per a la gestió i resolució del conflicte un cop aparegut. Finalment també s’ofereixen una sèrie de recursos que poden resultar útils, adjuntats al document.

 

Què fem habitualment?

El Servei de Mediació Ciutadana és un servei municipal gratuït, que té com a objectiu millorar la convivència dels esparreguerins i les esparreguerines, fomentant el diàleg i la gestió col·laborativa dels conflictes.

Una de les principals eines que s'ofereix des d'aquest servei és la mediació, un procés de diàleg, en el qual les persones participants es comuniquen per escoltar-se i comprendre's, de manera que poden resoldre situacions de conflicte per elles mateixes, amb el suport d'un tercer imparcial, la persona mediadora.

Justificació 

El dia 14 de març va quedar interrompuda l’atenció presencial del Servei de Mediació Ciutadana de l’ajuntament d’Esparreguera.

En tant que el confinament apel·la directament a la convivència, i per tant a l'aparició de nous conflictes, es va decidir en coordinació amb el departament i la regidoria de Convivència, adaptar el servei al moment de confinament, via telefònica, per tal d’oferir atenció a la ciutadania.

Col·laboradors 

Data: dia 06/04/2020.

Emblema_Promocional_Color.jpg
diputacio.png
bottom of page