top of page

BONA PRÀCTICA

6c9b1566.png

RECOMANACIONS I ACOMPANYAMENT A LA CIUTADANIA EN MOMENTS DE CONFINAMENT

 

Mediació Comunitària

On?

Olesa de Montserrat.

Bona pràctica

Degut al confinament no es poden portar a terme les activitats pròpies del servei de la mateixa manera. Per aquest motiu, l’atenció amb les persones es fa de forma telefònica i per correu electrònic. A més a més, es dissenya un document de recomanacions per a la millora de la convivència durant el confinament i es van penjant vídeos, documents i altres recursos útils per a la ciutadania en la situació de confinament.

 

Link al web amb les recomanacions i l’adaptació de servei de mediació al moment de confinament:

http://www.olesademontserrat.cat/pl19/ajuntament-seu-electronica/comunicacio/noticies-municipals/id8621/el-servei-de-mediacio-ciutadana-aten-de-manera-telematica-durant-l-estat-d-alarma.htm

 

Què fem habitualment?

El servei de mediació ciutadana ofereix un espai de diàleg per a la gestió dels conflictes i/o l’acompanyament en els processos de presa de decisions complexes. La mediació es caracteritza per la intervenció d’una persona externa, neutral i imparcial que ajuda a establir ponts de comunicació entre les parts per facilitar que arribin a un acord.

Generalment es fa de forma presencial i, amb l’objectiu de contribuir a millora la convivència de les persones, es dissenyen projectes relacionats amb la sensibilització, la prevenció i la gestió de conflictes. S’atenen conflictes relacionats amb el veïnatge, comunitats de veïnatge, familiars, escolars, entre entitats i conflictes a l’espai públic. També s’ofereix assessorament i facilitació del conflicte.

Justificació 

La situació de confinament no permet fer atenció presencial a les persones. Per aquest motiu, s’ha readaptat el servei. Per una banda, es continua amb la gestió dels casos que estaven oberts o possibles noves sol·licituds i, per l’altra, s’ofereixen diferents recursos per a la ciutadania per afrontar els conflictes que es puguin donar o agreujar per la situació de confinament.

Col·laboradors

Data: abril 2020.

Screenshot_3.jpg
LOGO_H_P328.jpg
bottom of page