top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

"És important empoderar les dones dins les seves comunitats"

Entrevista a Sanaa Boujdadi, tècnica del programa Veïnat Actiu a Manlleu

Publicat el 25-02-22


Quan vas entrar a treballar a VINCLE i com va ser la teva incorporació?

Vaig entrar a VINCLE l'any 2013, com a intèrpret en un taller de dones que es va fer a Manlleu que es deia Planificació Familiar, i es va finalitzar la meva feina el 2016 quan va acabar el projecte.


Em vaig tornar a incorporar l’Octubre del 2020 per treballar com a tècnica en un nou projecte, en temes de convivència a Manlleu, veïnat a actiu.


Havies tingut anteriorment experiències laborals al Tercer Sector?

Sí, fa molts anys que treballo en aquest sector. He tingut diverses experiències laborals, algunes adreçades també al treball comunitari, des del punt de vista del foment de la convivència i el civisme.


Quins trets creus que et defineixen com a professional?

Crec que els dos trets que més em representen són l'empatia i l'escolta. És molt important posar-se al lloc de l'altre i generar així un vincle. D'aquesta manera podem entendre millor la situació de les persones i els seus conflictes.


Actualment estàs exercint com a tècnica al programa Veïnat Actiu. Ens pots explicar de què es tracta?

És un programa d'acompanyament socioeducatiu i individual a les comunitats veïnals, sense junta o amb junta desestructurada. El seu objectiu és empoderar-les en la gestió i funcionament de la comunitat, creant un sentiment de pertinença a través de diferents activitats i sessions.


Entre les sessions n’hi ha una que em fa molta il·lusió, que és amb dones. És molt important empoderar les dones dins la comunitat. Mitjançant aquestes sessions procurem que tinguin un paper més visible i amb veu dins les comunitats.


I és un gran repte, ja que són comunitats amb un tant per cent molt alt d'immigració, i cal treballar per aconseguir que vegin com una prioritat la seva integració comunitària i social.


Com definiries l’entorn on treballes?

És un entorn amb un gran contingut social, i alhora és dinàmic i respectuós. Dinàmic perquè constantment estic realitzant diverses activitats i mai no t'avorreixes. I respectuós perquè centrem la nostra metodologia en les persones, en conèixer-les i establir-hi relacions basades en la confiança i el suport.


Quines competències creus més rellevants per a desenvolupar la teva feina?

Bé, n'hi ha moltes. Es tracta de diferents competències que t'han de permetre programar, organitzar, implantar i aplicar estratègies i tècniques promovent la igualtat i el respecte. Per tant, és un treball global que implica molts factors.


I fora de la feina, quines són les teves aficions? Com et defineixes com a persona?

Sóc una persona molt activa, sempre estic pensant en fer coses on pugui sentir que col·laboro, participo i sumo esforços amb altres persones.


M’agrada passar tot el temps possible amb els meus fills, que són els que m’ inspiren a seguir progressant personal i professionalment.


Quines són les teves aspiracions professionals futures i com et veus d’aquí uns anys?

Continuar treballant a l'àmbit social, que és la meva passió, i poder seguir sumant i avançant tant a nivell individual com social.


Comments


Ancla 1
bottom of page