top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Assessorem sobre les noves subvencions europees per a la rehabilitació d'habitatges


Imatge: Instal·lacions on s'emplaça la nova Oficina de Rehabilitació Municipal de Barcelona, al districte de Sant Martí


Un equip pluridisciplinari format per arquitectes, tècnics, administratives i advocades de VINCLE, especialistes en actuacions urbanístiques de rehabilitació, ha començat a treballar durant aquest mes de juliol a la recentment creada Oficina de Rehabilitació Municipal de Barcelona.


Aquest equipament neix amb la funció d'assessorar la ciutadania sobre les diferents convocatòries i ajudes a la rehabilitació d'habitatges unifamiliars i plurifamiliars i a la transició i millora de l'eficiència energètica en edificis, finançats amb els fons Next Generations EU de la Unió Europea.


Les subvencions, a les quals es pot accedir fins al 30 de juny de 2023, preveuen assignacions en tres línies d'actuacions urbanístiques: en habitatges particulars, en edificis comunitaris i també en l'àmbit de barri. Unes convocatòries, regides pel Reial Decret 853/2021 pel qual es regulen els programes d'ajut en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que tenen com a objectiu principal la millora de l'eficiència energètica del parc d'habitatges de la ciutat i l'estalvi conseqüent derivat de les obres de millora implementades.


Per tal d'aprofundir en el contingut d'aquests ajuts i optimitzar la prestació de servei, l'equip de VINCLE va rebre el passat 21 de juliol una formació professional específica sobre legislació i metodologia aplicada a la implementació de mesures d'eficiència energètica en actuacions de rehabilitació.


L'ORM, situada a les instal·lacions de l'Oficina d'Habitatge del districte de Sant Martí (C/Pujades 350), va iniciar l'atenció directa el passat 7 de juliol i és oberta a qualsevol persona que vulgui informar-se sobre els requisits d'accés i gestions per a les subvencions vigents en matèria de rehabilitació.

Comments


Ancla 1
bottom of page