top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Cal revalorar les polítiques socials i modernitzar i blindar els serveis socialsEstem finalitzant aquest semestre de l’any 22 i aviat podrem gaudir d'uns dies de vacances en aquest estiu tan tòrrid, però ens preocupa la situació de pobresa cronificada que veiem en moltes famílies i barris de Catalunya.


Veient els resultats de la nova enquesta de condicions de Vida de l’IDESCAT, s’observa la cronificació de la pobresa i l’exclusió a Catalunya que afecta un 26% dels ciutadans de Catalunya. Preocupa la manca d’efectivitat de les polítiques socials actuals, cal una política estratègica que reverteixi les condicions estructurals de sempre i de l’actualitat i resolgui l’actual estancament.


En l'àmbit estatal, hem de celebrar la iniciativa per la nova “Llei d’igualtat de tracte i la no discriminació” que posa al dia i actualitza la necessitat de fer front a les diverses formes de discriminació i de tracte amb poca equitat.


En el nostre àmbit del Tercer Sector d’Acció Social, s’ha celebrat el 7è Congrés de la Taula, on s’ha tractat les diferents respostes a la greu crisi social per tal de fer real l’accés als drets socials per a tothom, com a garantia per a una recuperació social justa i equitativa: Cal revalorar les polítiques socials i modernitzar i blindar els serveis socials.


En aquest Butlletí hi trobareu informació de les activitats recents que ha realitzat VINCLE, en concret dels àmbits de la participació, la inserció comunitària, la convivència veïnal i activitats en família (a Salt, El Prat de Llobregat i Figueres).


Com a notícia destacada, trobareu l’inici del programa de reallotjament en el barri de La Mina a Sant Adrià del Besós. Seguint amb la llarga tradició d’actuacions de reallotjament a VINCLE, ens hem disposat i se’ns ha adjudicat aquesta actuació d’especial complexitat. Disposem d'un gran equip tècnic com a garantia per arribar a assolir els objectius proposats.


A més de les habituals seccions del butlletí, trobareu també una notícia sobre la innovació i la recerca social des de VINCLE, mitjançant l'assistència a la convenció del 22@.


Per finalitzar, aquest mes de juliol des de la Junta Directiva tractarem i valorarem tot el treball i procés de relleu de l’equip directiu de VINCLE que, junt amb les millores en altres instàncies de l’entitat han de servir per reemprendre amb noves forces l’itinerari de la nostra entitat mantenint els valors d’equip, cura dels companys i focalització a les persones vulnerables a qui dirigim tota la nostra activitat.Francesc Xavier Rodríguez Burch

President

Comments


Ancla 1
bottom of page