top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

DonActivaT fa balanç del seu itinerari d’inserció laboral i social per a dones· El programa ha atès cinc dones dels barris de Ponent de Tarragona en 27 sessions grupals durant els mesos de novembre i desembre


· L’adquisició de competències transversals i digitals per accedir al mercat de treball i el foment de l’autoestima i l’autoconeixement han estat els pilars de l’actuació


DonActivaT ha atès durant els mesos de novembre i desembre de 2021 un total de cinc dones que, per motius diversos, van acollir-se al programa cercant l’adquisició de competències transversals per aconseguir la seva inclusió laboral. Aquesta acció comunitària ha estat dirigida per una tècnica social de VINCLE, que mitjançant un itinerari basat en diferents sessions informatives i grupals, ha tractat temàtiques com el coneixement de l’àmbit digital o la millora de l’autoestima.VINCLE ha desenvolupat el programa DonActivaT als barris de Ponent de la ciutat de Tarragona. Ha estat un programa emmarcat en la subvenció de la COSPE que, durant els darrers dos mesos de l’any, ha organitzat 27 sessions amb les dones participants. Aquestes trobades els han servit per adquirir coneixements relacionats amb el món laboral, com ara els recursos que tenen a la seva disposició, com preparar les entrevistes de feina, de quina manera practicar les habilitats socials i professionals que després hauran d’aplicar al seu treball o estudiar els sectors d’especialització que poden ser del seu interès.


Paral·lelament a aquests continguts formatius, la nostra companya i tècnica del programa, Judith Domínguez, també ha introduït els conceptes d’autoestima i autoconeixement a les sessions. Considerar les nostres fortaleses i aplicar-les al dia a dia, saber què hem de millorar, quines eines tenim per a poder-ho fer i augmentar la nostra confiança, sabent-nos capaces d’aconseguir tot allò que ens proposem. Aquestes han estat algunes de les temàtiques que s’han treballat als tallers.


DonActivaT també ha col·laborat amb un l’altre programa d’empoderament femení que VINCLE gestiona a Tarragona. Es tracta d’Acostem la Cultura, un projecte que vincula la integració social amb l’assistència i participació en actes culturals al territori. Les dones participants en els dos programes van organitzar una trobada en la qual una d’elles, que havia patit situacions greus d’exclusió i vulnerabilitat social, va compartir amb les seves companyes la seva experiència i el seu procés de reinserció.

Comments


Ancla 1
bottom of page