top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència del Prat ofereix espais de formació a les comunitats veïnalsPublicat el 08-06-2021


El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, gestionat per les tècniques de VINCLE, ha organitzat regularment durant els primers cinc mesos de 2021 un seguit d'activitats adreçades a les comunitats veïnals del municipi. Aquestes accions, que s'han realitzat en format telemàtic, s'han basat a oferir continguts de formació i espais de reflexió i sensibilització relacionats amb les qüestions de convivència que generen més interès en la població.

La primera d'aquestes activitats va tenir lloc el dia 1 de febrer, amb un taller d'Alfabetització Digital a les Comunitats Veïnals. Aquesta formació tenia com a objectiu informar sobre l'ús d'eines informàtiques bàsiques per tal de participar en reunions veïnals en línia. Tres setmanes després, el dia 25 de febrer, es va organitzar la sessió Certificat Digital a les Comunitats, on les tècniques van explicar els passos a seguir per obtenir el Certificat Digital, necessari per a gestionar tràmits amb l'Administració com ara la presentació de sol·licituds, ajudes o permisos d'obres.

Seguint la temàtica de la primera jornada, el passat 17 de maig el Servei de Bon Veïnatge i Convivència va programar la sessió Reunions Telemàtiques a les Comunitats Veïnals, en la qual es va aprofundir sobre la metodologia de les reunions en línia i les alternatives possibles per arribar a acords en el si de les comunitats.


Per últim, el passat 25 de maig es va realitzar un teatre-fòrum, protagonitzat pel grup de teatre social ImpactaT. Aquesta peça, anomenada "Això perquè ho dius", representava una comunitat veïnal i convidava a reflexionar sobre els prejudicis, rumors i estereotips que s'hi poden generar. L'obra va acabar amb un torn de preguntes que va generar molta participació per part dels assistents, que es van sentir identificats amb les situacions que proposava la funció.


Les tècniques encarregades de gestionar el Servei estan molt satisfetes amb el resultat d'aquestes activitats i ja tenen previstes noves sessions pel futur pròxim. També han rebut una molt bona acollida per part de les persones participants, ja que la seva valoració mitjana ha estat de 4,8 sobre 5 punts pel conjunt d'accions que s'han realitzat des del Servei durant aquests mesos.

Commentaires


Ancla 1
bottom of page