top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Tancament de la campanya informativa i de participació a L’Hospitalet de Llobregat



L'equip de 4 professionals de VINCLE encarregat de la gestió de la campanya informativa i de participació adreçada a les comunitats de veïnes de diferents barris de L’Hospitalet de Llobregat, ha finalitzat aquest febrer la tasca que va iniciar-se el passat mes de juny de 2022. L'estudi, a demanda del consistori de la població, ha incidit durant els seus nou mesos de durada en el treball a l'espai públic per conèixer les inquietuds i necessitats de les veïnes, informar dels canals de comunicació i participació ciutadana a la seva disposició i concertar reunions amb les comunitats.


Aquesta acció forma part de la campanya Aliança per la Convivència de l'Ajuntament de l'Hospitalet, una iniciativa amb l’objectiu de fomentar el civisme i la cohesió social al municipi. VINCLE hi ha participat a través d’un treball a peu de carrer amb la recollida de testimonis, la realització d’enquestes i la distribució de materials informatius.


La tasca de VINCLE s’ha estructurat en tres fases: La primera d’elles ha consistit en la verificació i actualització de les adreces i contactes de les comunitats objectes de la diagnosi. Un cop recollides aquestes dades, l’equip encarregat de la campanya va realitzar un treball itinerant per completar les enquestes amb les veïnes. La tercera i última va introduir les visites a les comunitats per sensibilitzar i suscitar interès de cara a la realització de trobades entre les pròpies comunitats i les responsables de l’Ajuntament.


La campanya informativa i de participació ha permès conèixer de primera mà les preocupacions i temàtiques d’interès dels veïns i veïnes dels sis districtes inclosos a l’estudi. La bona acollida d’aquesta iniciativa es mostra en les dades recollides per VINCLE: 235 enquestes realitzades, 844 visites a comunitats veïnals i 47 reunions a les quals van assistir els representants de 75 comunitats i un total de 432 persones.


Paral·lelament, la metodologia d’intervenció també ha pogut constatar altres factors rellevants com la detecció dels mètodes més eficients de contacte amb la ciutadania i les dificultats i obstacles derivats del funcionament i situació d’algunes de les comunitats analitzades. VINCLE tancarà la seva participació a la campanya amb l’entrega d’un informe estadístic amb les dades i conclusions recollides a l’estudi.

Ancla 1
bottom of page