top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Informadores de VINCLE promouen la participació ciutadana a L’Hospitalet de LlobregatUn grup de quatre informadores de VINCLE va iniciar durant el mes d’agost el seu treball als carrers de l’Hospitalet de Llobregat a través del projecte “Parlem amb la teva comunitat, parlem amb tu”. La seva funció és donar a conèixer els canals de comunicació i participació que el consistori posa a disposició de la ciutadania per tal de gestionar les seves consultes i tràmits.


Aquesta acció s’emmarca dins la campanya Aliança per la Convivència del consistori, una iniciativa formada per un seguit d’accions amb l’objectiu de fomentar el civisme i la cohesió social al municipi. VINCLE hi participa a través d’un treball a peu de carrer amb la recollida de testimonis, la realització d’enquestes i la distribució de materials informatius.


La campanya “Parlem amb la teva comunitat, parlem amb tu” s’ha organitzat en dues fases diferenciades. La primera ha consistit en visites als diferents barris de la ciutat, amb la implementació de qüestionaris que han servit per detectar els temes de més interès per part de les persones residents. Qüestions que es traslladen regularment a l’Àrea de Participació Ciutadana per tal d’elaborar nous plans d’acció destinats a millorar els serveis de l’Ajuntament entorn d’aquestes temàtiques.La segona part del projecte s’ha enfocat exclusivament en les comunitats veïnals. Amb el suport de diversos materials com cartells i fulletons, les tècniques han repartit convocatòries en les quals se sol·licita la participació de les persones portaveus en reunions amb responsables de l’Ajuntament, amb l’objectiu de poder expressar-los la seva opinió i suggeriments referents al bon funcionament de les comunitats.


L’experiència de VINCLE en la mediació ciutadana i comunitària ha permès gestionar aquesta campanya tenint en compte tots els factors multidisciplinaris que intervenen en l’intercanvi d’informació i la comunicació entre la població i els serveis municipals. El coneixement de l’entramat social dels barris, del funcionament intern de les comunitats veïnals i dels canals d’informació i difusió per a la ciutadania han estat peces clau en el bon desenvolupament de les accions programades.

Ancla 1
bottom of page