top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Inici de curs a la Xarxa Tallers amb Famílies de SaltLa Xarxa Tallers amb Famílies, gestionada per VINCLE a la localitat de Salt, s’ha posat en marxa aquest octubre coincidint amb les primeres setmanes de curs acadèmic. La Xarxa, que enguany arriba a la seva quarta edició amb el seu actual format, ha iniciat ja els seus tallers amb la participació de gairebé un centenar de mares d’alumnes provinents de set centres d’educació primària públics de la localitat.


Els cinc tallers que conformen aquesta edició de la Xarxa, coordinats per la nostra companya Anna Sánchez, engloben diferents temàtiques adreçades a l’apoderament de les participants i la seva participació i relació amb els centres acadèmics i la comunitat educativa. Entre els seus objectius figura l’alfabetització en llengua catalana i la coneixença del teixit associatiu de la localitat (taller Parlem), l’assoliment de competències digitals (taller Cliquem), l’expressió artística i creativa a través de la costura (taller Creem), les relacions socials i les sortides conjuntes (taller Passegem) i l’activitat física i la salut (taller Saltem).


Durant les primeres setmanes del curs, ja són més de noranta les persones apuntades als diversos tallers. Totes elles són mares d’alumnes que cursen els seus estudis en un dels set centres educatius de Salt que participen en aquesta edició de la Xarxa. En concret, de les escoles d’educació primària públiques Silvestre Santaló, Les Arrels, El Veïnat, el Pla, Les Deveses, El Gegant del Rec i La Farga.


La col·laboració amb diversos serveis, associacions i equipaments de Salt és també un dels factors vinculants en el qual es basa la intervenció de la Xarxa, mitjançant l’organització periòdica d’activitats i càpsules informatives per a les participants dels tallers. D’aquesta manera la Xarxa col·labora, entre d’altres, amb el Punt de Suport al Voluntariat de Salt, el Servei d’Intervenció i Atenció a la Dona (SIAD), el CAP de Salt, la Biblioteca Pública Iu Bohigas, el projecte d’arts escèniques ConArte o el projecte de lectura Papirus.


La Xarxa Tallers amb Famílies desenvolupa el seu itinerari formatiu a través de diversos tallers que afavoreixen la creació de vincles entre les famílies de l’alumnat, els centres escolars i la comunitat educativa. La implicació d’aquestes famílies en el procés educatiu dels seus fills i filles, en col·laboració amb l’equip docent i els mateixos centres, és cabdal per a la integració i èxit escolar dels infants. El suport que ofereix la Xarxa Tallers amb Famílies es fomenta en la creació d’espais de coneixement i cohesió per a una comunitat educativa més connectada i diversa.

Opmerkingen


Ancla 1
bottom of page