top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Organització i convivència veïnal a ulls de la infància i l’adolescència



El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, gestionat per VINCLE, va organitzar diverses activitats amb vuit centres educatius del municipi el passat mes de maig. Les dinàmiques proposades per les tècniques del Servei estaven adreçades a reflexionar sobre l’organització i la convivència veïnals, des del punt de vista de la infància i l’adolescència.


La primera de les activitats es va dur a terme a sis escoles del Prat (Jacint Verdaguer, Jaume Balmes, Mare de Déu del Carme, Institut Escola El Prat, Galileo Galilei i Joan Maragall) i hi van participar un total de 13 grups de nens i nenes d’entre 6 i 9 anys. A partir del conte “Gràcies. Història d’un veïnat” de Rocío Bonilla, els infants van expressar a través del dibuix com seria la seva comunitat ideal i van poder compartir i posar en comú les seves creacions amb els seus companys i companyes.



La segona de les dinàmiques va tenir com a protagonistes l’alumnat de 2n d’ESO d’educació especial de Can Rigol i d’educació especial postobligatòria de Les Salines. En aquesta ocasió el conte es va substituir per un espai més reflexiu i visual, amb la projecció d’imatges que representaven diverses comunitats i interaccions veïnals. El dibuix també va ser l’eina escollida per plasmar les idees i sentiments que els havien evocat les imatges mostrades.


Finalment, i com a tancament de l’itinerari, un grup de tres nenes que havien participat en les activitats van assistir juntament amb les tècniques del Servei de Bon Veïnatge i Convivència a les instal·lacions de Prat Ràdio, en concret al programa Planeta Prat, on el Servei disposa d’un espai mensual. Les participants van poder explicar la seva experiència a l’activitat i els coneixements que els havien aportat les dinàmiques. Podeu escoltar la seva intervenció aquí.


Aquesta activitat del Servei de Bon Veïnatge i Convivència estava emmarcada dins les accions del Catàleg Educatiu de l’Ajuntament del Prat de Llobregat

Ancla 1
bottom of page