top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Suport i acompanyament per a la integració a la primera escola a ManlleuEl curs escolar, que enguany va iniciar-se el 5 de setembre, ha comptat com cada any a Manlleu amb la presència dels auxiliars d’I-3 i escoles bressol del Programa per a la Primera Acollida de l’Ajuntament, coordinat per VINCLE a la localitat osonenca. Aquestes figures, que comparteixen aula amb els infants durant tot el mes de setembre, executen una tasca d’acompanyament per a la integració de l’alumnat a la primera escola.


Els auxiliars d’I-3 i escoles bressol són un grup de persones voluntàries que ofereixen suport tant a l’alumnat com a les seves famílies, en una etapa tan important com és l’inici del procés d’escolarització dels i de les més petites. Enguany han estat 17 les participants presents en aquest inici de curs, distribuïdes en cinc col·legis i dos escoles bressol de Manlleu.La funció dels auxiliars es desenvolupa sobretot a través dels àmbits lingüístic i cultural. Per una banda, treballen amb els infants, teixint un vincle que elimina barreres i facilita la seva integració al nou espai i a les companyes de classe i les tutores. Per l’altra, esdevenen un enllaç cabdal entre les seves famílies i l’equip docent dels centres educatius, assessorant sobre els tràmits i funcionament de l’escola i resolent els dubtes que es poden generar entre els progenitors.


VINCLE gestiona enguany per primer cop el Programa per a la Primera Acollida de Manlleu, un servei municipal amb una trajectòria prèvia d’èxit. La nostra entitat ha pres el relleu de la gestió del servei, coneixedora de la importància d’aquest projecte en el qual conflueixen factors socialment rellevants com l’atenció socioeducativa, la interculturalitat i la cohesió comunitària.

Comments


Ancla 1
bottom of page