top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

3a edició de la formació en gestió comunitària per a personal de l’administració



Un grup de cinc professionals de VINCLE han impartit durant aquest de maig la tercera edició de la formació “La gestió de les comunitats i la promoció de la convivència” per a personal tècnic de l’administració pública. L’acció, desenvolupada a partir de l’encàrrec de l’àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, ha constat de quatre sessions adreçades a l’adquisició de competències relacionades amb la mediació i la intervenció comunitària.


Aquesta tercera convocatòria, que s’ha pogut fer per primer cop de manera presencial al recinte Mundet de la Diputació de Barcelona, ha tancat amb la participació d’una quinzena de professionals amb diferents perfils tècnics com mediadores, treballadores socials, arquitectes o tècniques de l’àrea d’habitatge dels consistoris d’El Prat de Llobregat, Rubí, Terrassa i Vic i del Consell Comarcal del Vallès Occidental.


La primera de les sessions, “Introducció a l’habitatge i les comunitats veïnals: Marc legal”, dirigida el passat 8 de maig per la nostra companya Andrea Mendiola, va suposar la primera presa de contacte amb les qüestions relatives a la legislació sobre les comunitats veïnals i altres aspectes del règim jurídic pel qual es regeix l’àmbit de l’habitatge des del pla autonòmic i estatal.


Posteriorment, el passat 15 de maig, va tenir lloc la sessió “Afavoriment de la gestió comunitària” a càrrec de les companyes Diana Gómez i Raquel Guerrero. En aquest cas, l’objectiu era doble: Adquirir noves eines i habilitats per afavorir la gestió i funcionament comunitari i treballar casos pràctics a través de l’acompanyament socioeducatiu, de l’apoderament i del treball en xarxa.



La tercera sessió, “Mediació i comunicació assertiva”, impartida per la nostra companya Agostina Balbi el passat 22 de maig, va posar de manifest la importància de conèixer les relacions i dinàmiques de convivència en el si de les comunitats, per tal d’identificar i desenvolupar les capacitats per relacionar-se amb elles des d’un rol de facilitador del consens comunitari.


Finalment, la darrera de les càpsules formatives, “Innovació de les dinàmiques veïnals i generar bona convivència”, organitzada el passat 29 de maig i presentada per la companya Núria Cabero, es va centrar en la gestió i convivència de les comunitats a través de noves i innovadores tècniques i dinàmiques (l’artteràpia i el llenguatge artístic, el treball amb agents del territori, dinàmiques de cohesió de grup, etc).


La bona acollida d’aquesta formació, que arribava enguany a la seva tercera edició, es fonamenta en la seva metodologia, que enllaça els aspectes teòric i pràctic. Els continguts proposats en cadascuna de les sessions conformen un marc conceptual basat en casos i situacions reals, que sorgeixen fruit de l’expertesa de les tècniques de VINCLE encarregades d’impartir la formació i que permeten respondre a les necessitats de l’alumnat en la gestió professional de l’àmbit comunitari.

Ancla 1
bottom of page