Tallers, xerrades, visites, espectacles... Aquestes han estat algunes de les activitats que el programa “Famílies i Atenció al Poble Gitano” de la zona oest de Figueres ha organitzat les darreres setmanes. Aquest programa, gestionat per VINCLE, té l’objectiu de fomentar la iniciativa de les persones i facilitar la seva coneixença dels equipaments i recursos locals a través d’activitats de caire lúdic, cultural i educatiu.
La primera de les activitats, que va tenir lloc al Centre Cívic de la Creu de La Mà el passat 12 de maig, va ser l’espectacle Contes per gaudir i llegir. L’activitat va consistir en la narració de contes, amb el suport de música i titelles.
En segon lloc, es va realitzar el taller “Aprèn a utilitzar el correu electrònic des del mòbil” al Punt Òmnia de Figueres. Dues sessions (19 i 26 de maig) adreçades a millorar les competències en TIC de les persones participants, donades les mancances detectades en moltes d'elles pel que fa a l’àmbit de l'ús de la tecnologia.
El passat 2 de juny també va tenir lloc la xerrada informativa sobre l’entrada a l’Institut amb els pares, mares i alumnat de 6è de primària de l’escola Josep Pous i Pagès. Un espai per expressar dubtes, preocupacions i experiència del pas de l’educació elemental a la secundària.
El 7 de juny, com a part de la campanya de prevenció per Sant Joan, el programa va organitzar la visita dels bombers de la localitat al barri del Culubret per compartir consells amb els i les més joves sobre el bon ús dels petards i del perill i molèsties que poden generar.
Finalment, i a demanda d’un bon nombre de dones participants al programa, es va organitzar un taller d’ungles en dues sessions (14 i 15 de juny). La finalitat d’aquesta activitat va ser treballar les seves motivacions i interessos, per tal de vincular-les al programa a partir d'accions que siguin del seu interès.
L’agenda d’activitats, molt variada en contingut i forma, s’emmarca dins el projecte educatiu, cultural i de lleure actiu del consistori figuerenc. Aquestes propostes, que han rebut molt bona acollida per part de les participants, permeten als diferents col·lectius que la componen (dones, joves, infants) gaudir d’activitats adaptades a les seves necessitats, vinculant-los alhora al territori i fent xarxa amb els diferents agents del seu entorn.
Comments