top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

VINCLE col·labora en un cicle de tallers de pobresa energètica per a professionals



La nostra entitat va participar activament en els tallers presencials “Claus per a l’estalvi i l’eficiència energètica a les llars vulnerables”, que van tenir lloc a Barcelona i Girona els passats dies 23 i 24 de març respectivament. Les dues sessions formen part d’una campanya d’una vintena de tallers a tot el territori espanyol i són organitzades per EAPN-ES juntament amb ACA (Asociación de Ciencias Ambientales) i Endesa.


La presència de VINCLE va anar a càrrec del nostre company Francesc Almacelles, responsable de l’àrea d’Atenció a famílies en l’àmbit de l’habitatge i mediació de VINCLE, que analitzava amb la seva intervenció la situació de la pobresa energètica a Espanya i Catalunya, aturant-se en indicadors com la taxa AROPE i la situació d'ingressos i despeses de les famílies. Tal com explicava en Francesc durant la ponència, a Catalunya un 22,3% de persones es troba en risc de pobresa i/o exclusió social i bona part d'elles pateixen pobresa energètica.


Aquests tallers, adreçats específicament a professionals d’entitats, associacions de consumidors i administracions públiques, van oferir formacions pràctiques per tal de prevenir i pal·liar possibles situacions de pobresa energètica de les llars i famílies en situació de risc de vulnerabilitat amb les quals treballen habitualment les tècniques i professionals. Les dues sessions es van enfocar de forma concreta en temàtiques clau com l’eficiència i els hàbits d’estalvi, l'optimització de les factures d’energia o l’accés al bo social.


Els dos tallers, impartits als Hotels d’Entitats de Gràcia (C/ de la Providència 42, Barcelona) i de Salt (C/ Sant Dionís, Salt) van gaudir d'una molt bona assistència i d'interès per part de les persones participants. Durant el pròxim mes, seran Lleida i Tarragona les poblacions on s’impartiran les sessions. Les dates, ja confirmades, seran el 12 i 13 d’abril.


Podeu fer la inscripció als tallers mitjançant els següents enllaços:




VINCLE participa activament en aquesta iniciativa per la seva tasca com agent involucrat i compromès en la lluita i erradicació de la pobresa energètica al nostre país. Actualment, la nostra entitat està immersa en l’Estudi de Monitoratge de la Pobresa Energètica a partir d’un panell de Llars Vulnerables per al període 2022-25, un projecte d’anàlisi i seguiment a famílies en situació de pobresa energètica a Catalunya, seixanta de les quals són ateses per la nostra entitat.

Ancla 1
bottom of page