top of page

VINCLE promou la creació de “Comunitats Amables” al Prat de Llobregat



· Les tècniques de VINCLE al Servei de Bon Veïnatge i Convivència i a l’equip d’Agents per a la Convivència participen activament en la iniciativa “Comunitats Amables”


· VINCLE hi aporta la seva experiència en l’àmbit de la intervenció comunitària i el treball amb comunitats veïnals, elements centrals del projecte


El projecte “Comunitats amables” ja s’ha posat en marxa. Aquest recurs innovador, que té l’objectiu de reforçar el teixit comunitari i fomentar la bona convivència i l’entesa entre la ciutadania del Prat de Llobregat, compta amb la participació de la nostra entitat a través de les nostres companyes Núria i Agostina, del Servei de Bon Veïnatge i Convivència del consistori pratenc i de la Susana, en Tomás, la Marina i la Jimena, de l’equip d’Agents per a la Convivència municipal.


Comunitats Amables neix amb la voluntat de crear espais de diàleg i participació ciutadana per construir conjuntament una ciutat més acollidora. Per això, una de les prioritats del projecte és potenciar el paper de les comunitats veïnals com agents transformadors de les dinàmiques socials i encoratjar els seus integrants en el desenvolupament de canvis en el seu entorn. D’aquesta manera, Comunitats Amables vol donar veu i protagonisme a les ciutadanes del Prat per tal que siguin elles mateixes les encarregades d’enfortir els vincles comunitaris i afavorir el benestar col·lectiu.


La Núria i l’Agostina, tècniques de VINCLE al Servei de Bon Veïnatge i Convivència del Prat de Llobregat, coordinen el projecte Comunitats Amables a través d’aquest recurs municipal


Comunitats Amables ha estat concebut en tres fases diferenciades. La primera, “Sensibilització”, ha tingut com a punt de partida una campanya informativa i participativa per reflexionar públicament sobre l’enfocament i els objectius perseguits pel projecte. La segona, “Crida a l’Acció”, està centrada en les comunitats veïnals del Prat i en el seu rol actiu en el disseny de propostes que contribueixen a la cohesió comunitària. La tercera i última fase, “Ciutat amable”, consisteix en el desenvolupament d’activitats comunitàries per tal de generar un impacte favorable en la ciutadania i, alhora, detectar problemàtiques existents de forma col·laborativa.


La primera d’aquestes activitats participatives va tenir lloc el passat dissabte 18 de novembre. Aquesta acció, amb el nom de “GUAU, quina passejada!”, va incidir en fer visible que les persones que tenen animals de companyia i les que no en tenen poden conviure en un entorn de respecte i civisme mutus. La trobada va reunir un nombrós grup de gossos i els seus propietaris, provinents de l’entitat Learning Dogs, que van ser assistits per les nostres companyes del servei municipal d’Agents per a la Convivència.


L’equip de VINCLE al servei d’Agents per a la Convivència de l’Ajuntament del Prat de Llobregat participen activament en el desenvolupament de les activitats


L’activitat va començar amb una passejada pels carrers del Prat de Llobregat i de diferents demostracions de comportament i educació canina a les places de la localitat i va finalitzar amb l’Apropa’t i Opina, una dinàmica d’escolta i participació amb el sofà per a la convivència com escenari principal. En aquest espai, les nostres companyes Núria i Agostina van intervenir per compartir idees i propostes sobre el projecte amb les persones presents, alhora que les Agents per a la Convivència van participar en la dinamització de l'activitat.


Amb l’èxit d’aquesta primera activitat, Comunitats Amables inicia el seu camí per erigir-se com una proposta innovadora, transformadora i participativa en l’àmbit de la intervenció comunitària. Per tal d’assolir aquest objectiu, VINCLE aporta el suport, compromís i expertesa de la nostra entitat en l’àmbit de la intervenció comunitària i el treball amb comunitats veïnals, elements centrals per al bon desenvolupament del projecte.



Totes les imatges emprades són propietat de l'Ajuntament del Prat de Llobregat

Comments


Ancla 1
bottom of page