top of page

BONA PRÀCTICA

SAD Celrà (5).JPG

JUNTES SEGUIM CULTIVANT-NOS. PROXIMITAT EN LA DISTÀNCIA

 

Servei d’Atenció Diürna de Celrà.

On?

Celrà

Bona pràctica

Davant d’aquesta realitat nosaltres tampoc ens hem aturat en aquestes setmanes de confinament. Ens hem adaptat a la nova situació amb  motivació, il·lusió i creativitat i sobretot molt d'interès per mantenir el contacte i les bones relacions amb les menors i famílies amb les que treballem. Duem a terme un seguiment familiar setmanal (diari en els casos que més ho requereixen), proposem activitats, reptes i tasques als menors per evitar l’avorriment, som intermediàries entre les escoles i institut i les famílies, ens coordinem amb Consorci, SBAS, Ajuntament de Celrà i d’altres agents socioeducatius implicats per oferir la millor atenció a les famílies que atenem. 

La resposta de les famílies ha sigut vital pel funcionament aquests dies, i la participació i col·laboració de totes les famílies és el que ens fa mantenir-nos al màxim malgrat  les dificultats de la situació. Creiem que el més important és l’actitud que prenem davant les adversitats, és per això que l’optimisme està latent en cada acció que fem.

 

Què fem habitualment?

El Servei d’Atenció Diürna de Celrà és un servei socioeducatiu, dins els  serveis socials bàsics,  que té com objecte l’atenció d’infants i adolescents en situació de risc fora de l’horari escolar en els períodes lectius. Al SAD Celrà s’atenen un total de 19 menors, distribuïts en 3 grups en funció de l’edat: Grup 1 (2n – 3r de primària); Grup 2 (4rt a 6è) i Grup 3 (1r a 3r ESO).

Els projectes socioeducatius duts a terme al SAD Celrà estan proposats conjuntament amb les menors que hi assisteixen, recalcant la importància de la coparticipació. Els més destacats en aquest darrer curs són: Horticultura Socioeducativa, Teatremetratge de la Cimera pel Clima i Curtmetratge pel Canvi Climàtic. A més, es treballen sessions alternes de seguiment i reforç educatiu, avaluacions setmanals dels objectius grupals i jocs cooperatius i de cohesió grupal. 

Justificació 

La situació actual afectada per la pandèmia del COVID-19 ens impedeix poder dur a terme una atenció directa i física amb les menors i les famílies que assisteixen al SAD Celrà. És per aquesta raó que hem creat el Servei d’Atenció Socioeducativa online. A través del qual mantenim un seguiment individual amb cada família i un seguiment als grups propis del SAD mitjançant grups de whatsapp, on s’informa de la situació, es faciliten les tasques setmanals i es comparteixen dubtes, situacions de cada casa; com també ens veiem per vídeos i video trucades cada setmana.

Col·laboradors

Data: dia 14/04/2020.

Screenshot_6.jpg
Screenshot_4.jpg
Screenshot_5.jpg
Screenshot_7.jpg
descarga.jpg
bottom of page