top of page

BONA PRÀCTICA

SBVC Prat.jpg

L’ACOMPANYAMENT A LES COMUNITATS VEÏNALS A DISTÀNCIA

 

Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament del Prat de Llobregat

 

On?

El Prat de Llobregat

 

Bona pràctica

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència com el Servei de Mediació Ciutadania manteníem l’atenció, amb els telèfons i correus electrònics de contacte. Això es va ubicar ja dins la campanya municipal Al Prat ens cuidem, des de la qual el consistori dona a conèixer entre la població pratenca recomanacions i serveis que continuen en funcionament durant el confinament per COVID-19. L’atenció ciutadana s’ha adaptat de la següent manera:

  • Trucades d’acompanyament psicosocial a totes les comunitats veïnals amb qui hem treballat Moltes des les persones amb qui treballem no estan vinculades a cap altre servei, de tal manera que el nostre acompanyament psicosocial pot ser l’únic que reben, en una situació en què poden emergir vulnerabilitats que no existien, siguin emocionals, socioeconòmiques o de convivència. En cas que detectar necessitats que han de ser treballades des d’altres serveis, fem els contactes i derivacions que s’escaiguin.

  • Difusió dels materials divulgatius creats des dels diferents programes d’habitatge de VINCLE en els mitjans de comunicació municipals, ubicat dins la Campanya municipal Al Prat ens Cuidem.

 

Què fem habitualment?

El servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament del Prat de Llobregat ofereix suport i acompanyament a les comunitats veïnals i treballa la convivència i el civisme als espais públics de la ciutat. El Servei treballa a tot el municipi excepte el barri de Sant Cosme, que té un servei propi.

Justificació 

Arran de la situació d’emergència sanitària que estem vivint, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència del Prat de Llobregat, com tants altres projectes de l’entitat, ha reinventat l’atenció ciutadana. Malgrat el confinament, hem vist més important que mai mantenir l’acompanyament a la ciutadania, tant des del punt de vista d’acompanyament psicosocial com des del punt de vista de prevenció pels reptes de convivència que presenta la situació, tant dins les llars com, especialment, a les comunitats veïnals i l’espai públic.

 

Data: dia 16/03/2020.

bottom of page