top of page

BONA PRÀCTICA

maxresdefault.jpg

SERVEI FORMATIU SOBRE SALUT MENTAL I LA COVID-19 ALS EQUIPS TÈCNICS DE VINCLE I HABITAT 3

 

Servei d’acompanyament a famílies allotjades temporalment en habitatges gestionats per la Fundació Habitat 3.

 

On?

Barcelona

 

Bona pràctica

En les tres primeres setmanes de confinament des del servei s’han realitzat 946 trucades telefòniques a usuaris. Aquesta acció proactiva s’ha intensificat especialment amb persones majors de 65 anys ateses pel servei. Aquest grup ha sumat aquests dies a l’angoixa per la possible pèrdua d’habitatge, la de ser grup de risc del COVID 19. Els objectius d’aquesta acció son els d’informar, especialment en temes d’habitatge que els puguin afectar, acompanyar per reduir l’estat de tensió i ajudar a gestionar la incertesa de la situació, derivar situacions d’especial vulnerabilitat als serveis socials bàsics i mantenir la proximitat des de la que volem continuar treballant.

 

Què fem habitualment?

El Servei intervé en les situacions de risc de pèrdua de l’habitatge, fent l’acompanyament necessari a les unitats de convivència afectades, realitzant funcions d’interlocució i mediació entre les parts, als afectes d’intentar impedir la pèrdua de l’habitatge i, en cas de no ser possible, minorar-ne els efectes que aquesta pèrdua pot generar. Les professionals també acompanyen les persones afectades en el moment en que es produeix el llançament de l’habitatge.

Justificació 

Des de divendres 13 de març no es produeixen llançaments mentre duri l’estat d’alarma i en la pràctica estant paralitzats els processos de desnonaments civils i penals. L’equip està actiu, teletreballant i en contacte permanent amb els usuaris del servei que es considera com a essencial.

bottom of page