top of page

BONA PRÀCTICA

Xarxes Figueres_Montse P.jpeg

ENS INICIEM A LES XARXES SOCIALS. 

L’EQUIP DE VINCLE FIGUERES ENS CONVERTIM EN INflUENCERS

 

Programa famílies de comunitat gitana zona oest de Figueres - VINCLE i Servei de mediació zona oest de Figueres VINCLE

On?

Pla de Desenvolupament Comunitari, Figueres.

Bona pràctica

Veient que a banda de l’atenció individualitzada, també era necessari seguir estant en contacte i comunicació amb la comunitat, vam crear les xarxes socials (Instagram i Facebook) amb l’objectiu que fos un canal per donar informació actualitzada i també fer recomanacions sobre convivència o gestió emocional.

Constantment estem reinventant els continguts, adaptant-nos a les demandes que ens arriben. Els últims dies algunes famílies, ens expressaven que no sabien què fer a casa i vam voler iniciar l’hora del conte, on expliquem contes dos cops per setmana a través de les nostres xarxes perquè les famílies puguin tenir un recurs més per a fer plegades.

 

Tenim al davant el repte d’adaptar-nos a la situació en què ens trobem, de reinventar les formes d’intervenció per tal de poder seguir estant a prop de les persones per donar resposta a les noves necessitats i problemàtiques. Seguirem treballant per estar al costat d’aquelles persones més vulnerables i continuar siguent properes tot i la distància.

 

Què fem habitualment?

El servei de mediació té dues línies de treball, per una banda, la prevenció de possibles conflictes a nivell comunitari i familiar i per altra banda la intervenció en la gestió i resolució de conflictes que puguin aparèixer a nivell de barri en un ampli ventall de problemàtiques.

El servei de suport a famílies, derivades de Serveis Socials, dona una atenció a les necessitats familiars i treballa per potenciar les capacitats individuals i d'aquesta, amb l'objectiu que les famílies, puguin fer front a les dificultats que presenten i motivar i acompanyar-les en el dia a dia en allò que necessitin.

 

Justificació 

Divendres tretze de març, se’ns comunica des de l’Ajuntament de Figueres, que el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) queda tancat al públic i es trasllada l’atenció de manera telemàtica. En aquell moment l’equip preparem tot el material i ens dividim tasques per a poder seguir treballant des de casa. Davant l’estat d’alarma i confinament, els primers dies, passem un període d’adaptació conjunt amb les persones que atenem, en el qual, comencem a canviar els canals de comunicació presencials, per les videotrucades, des d’on intentem donar suport davant la incertesa, els dubtes i les pors del moment.

Data: dia 03/04/2020.

bottom of page