NOTÍCIA

Jornada de Nadal de VINCLE

 

El passat 12 de desembre, vàrem celebrar la Jornada de Nadal, amb la participació de tots els equips dels diferents projectes que estem desenvolupant tant a les comarques de Girona de Tarragona, i de Barcelona, per treballar de manera participativa, un tema tan crucial de la nostra entitat, com és l’elaboració del pla d’equitat de gènere.

Ja que, creiem fermament que la igualtat de gènere és uns dels grans reptes de la humanitat i VINCLE volem veure quin és el nostre lloc i quina ha de ser la nostra contribució.

 

Per aquest motiu, i per posar-li fil a l’agulla, vàrem crear prèviament, la COMISSIÓ GÈNERE, en la qual hi participen: Montse Puigvert, Mireia Rovira, Carla Gavaldà, Francina Planas. Des de la qual, es va realitzar un diagnòstic previ per valorar en quin punt es trobem a VINCLE. I posteriorment elaborar les línies de treball que haurà de reflectir el Pla, així els procediments per a la seva implantació.

 

Així doncs, dia 12 de desembre, després d’un pica-pica agradable i distés, la Jornada, es va iniciar amb una divertida i alegre Dinàmica de grup per trencar el gel, dinamitzada pel Francesc Almacelles i la Marta Soler.

 

Per entrar en matèria i situar-nos, en una primera part de la Jornada, vàrem aclarir conceptes sobre equitat i gènere mitjançant l’acadèmica ponència de la Mireia Curt de la Fundació Surt.

Posteriorment, la Francina Planas, ens va presentar didàcticament el interessant Diagnòstic de com treballem l’equitat des de VINCLE, analitzant aspectes laborals (gènere, retribucions, origen, cultura, mesures de conciliació familiars), així com es tradueix la perspectiva de gènere en els nostres projectes.

 

Un cop, establert el marc teòric, la segona part de la Jornada, es va du a terme mitjançant la dinàmica de treball “workcafé”, vàrem realitzar d’una manera pràctica i simultània, taules de treball per grups temàtics: Conciliació I – aspectes laborals, temps de treball i temps personal.

Conciliació II- Cura de les persones. Aspectes estratègics de vincle: Missió/visió/valors. Comunicació inclusiva. Assetjament sexual. I la Intervenció amb perspectiva de gènere.

 

Finalment es recullen totes les aportacions, que seran la base per elaborar el Pla d’equitat i conclou una enriquidora i profitosa Jornada de treball, impregnada de l’esperit participatiu i animat de tots els companys i companyes de VINCLE.

1/3

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

VINCLE

Vincle desenvolupa un servei d’atenció socio-educativa entorn a col·lectius en risc en zones i barris degradats.

ON ESTEM

Vincle c/ Marina, 164 pral. 1a. 08013 Barcelona
Tel. : 93 268 79 39 Fax: 93 268 79 37 
info@vincle.org