top of page

NOTÍCIA

ImatgeNoticia3.jpg

VINCLE dóna suport a la convivència veïnal a Badia del Vallès

Badia del Vallès és un municipi que ha esdevingut independent de Barberà i de Cerdanyola des del 1994. Hi viu una població treballadora que amb el temps ha esdevingut molt diversa econòmica, cultural i socialment. A través de la Diputació de Barcelona se'ns va encarregar a inici d'aquest any 2020 l'estudi, proposta de treball, i inici d'intervenció de dues comunitats veïnals que expressaven dificultats per a resoldre autònomament alguns problemes de convivència i que, a més, no havien pogut reparar les galeries de la façana que contenen materials d'amiant. L'interès per part de l'Ajuntament estava també, en que la proposta de treball fos replicable i assumible per l'Ajuntament en altres situacions.


El febrer vàrem començar a entrevistar-nos amb veïns, veïnes, càrrecs de la Junta, administradores de finques, amb un gran suport del mateix Ajuntament. Malauradament, degut a l'extensió de la pandèmia a mitjans de març vàrem haver d'aturar les entrevistes, tot i que amb el material obtingut ja vàrem poder fer un informe preliminar. A l'estiu vàrem reprendre les entrevistes, i amb el conjunt de la informació hem elaborat l'informe final i la proposta d'actuació.


Al moment de la intervenció ens hem trobat amb una nova situació de semiconfinament que no en permet reunir-nos amb el veïnat per a fer devolució de l'informe i acordar el pla de treball. Tot i això hem pogut lliurar la informació adaptada, els criteris d'actuació, la proposta de treball i hem assessorat sobre com fer-ho per a quan l'Ajuntament i en especial la Taula de convivència municipal estigui en condicions de poder-ho fer.


Amb aquest encàrrec hem après a adaptar-nos a les circumstàncies socials i sanitàries del moment actual. Val a dir que ens ha agradat conèixer veïns i veïnes implicats i amb ganes de millorar les coses, administradores de Finques amb un fort sentit de responsabilitat social i un Municipi compromès amb la bona convivència.

bottom of page