top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Assistim a la Convenció Empresarial 22@day: 22 anys del 22@



Representants de VINCLE van ser presents a la Convenció Empresarial 22@Day: 22 anys del 22@ a la Torre Glòries de Barcelona el passat dijous 30 de juny. Un acte adreçat a fer balanç de la trajectòria d’un dels primers hubs tecnològics europeus, que ha esdevingut un referent en innovació i emprenedoria durant els seus més de vint anys de funcionament a la capital catalana.


Durant la Convenció vam poder escoltar diverses veus involucrades en diferents experiències d’èxit en recerca i desenvolupament de projectes de transformació social que han trobat inspiració en el 22@, mitjançant les intervencions del líder del White City Innovation District de Londres, Stephen Cowan o de la Responsable de Relacions Institucionals de la Universitat RMIT del districte d’innovació de Melbourne.


Perquè la revolució tecnològica ja és aquí. Investigacions com el model de llenguatge GPT-3, basat en l’aprenentatge autoregressiu de la intel·ligència artificial, ja són una realitat i estan aconseguint resultats realment sorprenents. Aquest va ser un dels pilars de la interessant ponència realitzada per Xavier Ferràs, professor titular de la Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE, que ens va fer pensar sobre les oportunitats (i reptes) de futur que se’ns presenten com a societat.



Enric Urrieta, president de 22@ Network BCN, resumia finalment l’aposta del districte per la creació conjunta d’estratègies de la mà del sector privat, la societat civil, els sectors productius, l’acadèmia i les administracions. És aquest el model de cooperació que, juntament amb l’entramat veïnal i social, ha de traduir-se en projectes que fomentin una major prosperitat, inclusivitat i sostenibilitat.


Des de VINCLE volem manifestar la nostra felicitació pel 22è aniversari del districte i per l’organització d’aquest acte commemoratiu. Actualment la nostra entitat ha iniciat un procés d’implicació activa en la innovació social i la recerca mitjançant la creació d’una Direcció encarregada de fer avançar VINCLE cap a la col·laboració amb altres agents del territori i cap a la creació de propostes transformadores des del Tercer Sector. I la Convenció Empresarial 22@Day va ser un espai d’intercanvi i generació de coneixement que no ens vam voler perdre, alhora que vam mostrar el nostre suport i acompanyar els professionals dels districte en la celebració de l’aniversari d’aquest gran projecte a la ciutat de Barcelona.

Ancla 1
bottom of page