top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

El programa Educart presenta dues mostres d'artteràpia a Barcelona i l'Hospitalet


El programa Educart de VINCLE exposa aquest mes de desembre, per partida doble, les obres realitzades per les seves participants a través dels tallers que, durant tot aquest any, han estat centrats en la lliure creativitat i la metodologia de l'artteràpia. Es tracta d'una quarantena d'obres que transmeten un sentit d'espontaneïtat i realisme, i que es podran veure al Centre Cívic Besòs-Maresme (Barcelona) i a la biblioteca La Florida (L'Hospitalet de Llobregat) fins al 28 i 30 de desembre respectivament.


La dues mostres, "Artteràpia: una pinzellada cap a l'interior" i "La Florida és art", es van presentar públicament a les sales d'aquests dos equipaments públics el passat 13 i 16 de desembre, amb la presència dels artistes i de la responsable del programa, la nostra companya Ester Targa. I és que els espais que acullen les exposicions han estat alhora font d'experimentació i de trobada per poder explorar, socialitzar i imaginar des de la creació artística mitjançant els tallers setmanals organitzats per Educart.



Amb aquestes dues exposicions, el programa Educart comparteix el resultat del treball de persones en situació de risc de vulnerabilitat dels barris de la zona metropolitana de Barcelona, que no disposen d'una formació artística reconeguda, però que disposen d'una gran capacitat creativa. Totes aquestes inquietuds, canalitzades a través de les accions multidisciplinàries que ofereix el programa, conflueixen en la millora dels seus processos d'integració social i cultural.


Educart finalitza l'any 2022 amb un balanç molt positiu. El programa, que s'estructura en sessions setmanals durant el període escolar (setembre - juny) i treballa amb grups d'infants i adults de forma independent, tanca la seva activitat iniciada ja l'any anterior, amb un total de 58 persones participants organitzades en sis equips de treball, provinents dels barris del Besòs-Maresme i Sagrada Família (Barcelona) i La Florida (L'Hospitalet de Llobregat).

Ancla 1
bottom of page