top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Ens retrobem a la jornada d’estiu de VINCLE

Publicat el 12/7/21


Enguany la trobada va girar entorn del concepte del canvi i de la nostra capacitat d’adaptació als nous reptes que hem d’afrontar com a equip, en un moment cabdal de transformació per a la nostra entitatEl passat 2020 la nostra entitat va gestionar programes i serveis a 63 municipis de 15 comarques catalanes. Això vol dir que les nostres treballadores desenvolupen la seva tasca diària en diferents punts del territori i, sovint és molt difícil coincidir físicament per tal de compartir experiències juntes. D’aquí la importància de les jornades com la que va tenir lloc el passat dijous 8 de juliol a la sala d’actes de l’Espai Ciemen, al carrer Rocafort de Barcelona. Un moment per retrobar-nos, per analitzar els reptes futurs de l’entitat i per fer pinya com un equip compromès i dedicat a l’atenció a les persones.


La jornada, titulada “Obertes al canvi, encarem el futur enfortides”, va comptar amb la participació d’una cinquantena de treballadores de VINCLE. D’una banda va servir per presentar i oficialitzar el relleu a la Direcció General de l’entitat. Després d’una etapa de vint anys amb en Francesc X. Rodríguez al capdavant, ara aquest càrrec de responsabilitat passa a mans de la Marta Eugènia González. I aquest traspàs es va fer públic davant tot l’equip de l’entitat mitjançant uns parlaments per part dels dos.En Francesc X. Rodríguez va destacar el caràcter d’obertura al canvi de l’entitat i el seu constant sentit de millora. També va voler explicar aquest relleu d’una manera molt clara: la incorporació de noves figures, noves treballadores i noves maneres de gestionar l’entitat ha de fer créixer la seva riquesa humana i ampliar les seves àrees d’influència, però sense perdre la proximitat i la vocació de servei que sempre l’han caracteritzat.


Per la seva part la Marta Eugènia González, nova Directora General, va aprofitar per presentar-se com una persona amb vocació social, que va descobrir mitjançant el món dels esplais. Posteriorment va estudiar Educació Social i, després d’una trajectòria d’experiències de cooperació internacional, va seguir la seva carrera professional ocupant llocs de gerència i direcció d’equips a diversos estaments de l’Administració Pública. Recentment, va respondre a la crida de VINCLE com un nou repte personal per tal de liderar l’entitat. En aquest sentit, va expressar la seva voluntat d’integrar-se com una més dins l’equip de l’Associació i de treballar per fer a les persones partícips dels seus processos d’integració.Després d’aquestes presentacions més formals, vam tenir una estona per treballar juntes i posar en comú diferents punts de vista a través de les dinàmiques de grup que van organitzar les companyes de Creantum Girona. Elles ens van proposar diverses activitats conjuntes per adonar-nos de les maneres que tenim d’afrontar els canvis. De la resistència que a vegades oferim, tot i que són inevitables. Tot és canvi, nosaltres mateixos estem en constant evolució, i podem acceptar-ho i adaptar-nos o podem resistir-nos i quedar-nos parats, sense la intenció de progressar.A continuació, vam gaudir d’un moment molt emotiu per acomiadar la nostra companya Francina Planas, Directora de Metodologia i Qualitat, que deixa el càrrec executiu a la nostra entitat per gaudir d’una merescuda jubilació. La Francina, que va intervenir de manera telemàtica, va tenir paraules d’agraïment per a totes les seves companyes. També ens va explicar com va començar la seva aventura a VINCLE i tot el que ha significat per ella treballar a l’entitat.Finalment, la jornada es va tancar amb la tradicional fotografia de grup i amb el desig compartit de què la nostra entitat, tot i estar actualment en una etapa de profund canvi, segueixi caminant amb pas ferm en l’atenció als col·lectius en situació de risc d’exclusió i treballant, com sempre hem fet: amb proximitat, a primera línia, en contacte directe amb les persones.


Comentarios


Ancla 1
bottom of page