top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Incorporem la formació en gestió democràtica i cures a la nostra entitat

Publicat el 9/7/2021


Un grup de treballadores de VINCLE ha cursat una formació a càrrec de la Cooperativa d’Iniciativa Social Fil a l’Agulla, amb l’objectiu de desenvolupar aquests conceptes al sí de l’Associació



“A la feina, hem de permetre’ns el temps per parar un moment”. Així s’expressava Neus Andreu, formadora de la Cooperativa Fil a l’Agulla, durant una de les sessions. I és que, en un àmbit laboral on actualment predomina l’eficiència i la productivitat per sobre de tot, hem de procurar incorporar les cures i la gestió democràtica al nostre dia a dia com uns conceptes consolidats i acceptats per tothom. Perquè, per tal d’afrontar els reptes que se’ns presenten com a entitat, cal saber crear espais i dinàmiques lliures de pressió, fomentar el coneixement mutu i la cohesió dels nostres equips i sobretot, de les relacions entre les persones que els formen.


Podríem dir que aquest va ser el pal de paller de la formació que van cursar una quinzena de treballadores de VINCLE durant els mesos de maig i juny. Les assistents eren persones amb diferents càrrecs de responsabilitat dins l’entitat que, per la seva tasca diària, van voler aprofundir en aquestes temàtiques per incorporar-les posteriorment amb les seves companyes de feina i els seus equips de treball.


A través de diversos exercicis col·lectius i també en petits grups, les participants a la formació van rebre recursos relacionats amb el tractament de conflictes, la capacitat de canvi, la gestió emocional, la consciència del poder i la comunicació efectiva i empàtica. Es van formar espais de reflexió que van servir per posar en comú les vivències personals i les diferents maneres d’entendre aquests conceptes.


A la feina, també hem de reflexionar sobre com ens sentim amb nosaltres mateixos, com expressem les nostres preocupacions o estats d’ànim i alhora, com percebem aquests sentiments en les persones que ens envolten. Tot això, són cures. Perquè d’aquesta manera aconseguim obrir-nos als altres i comprendre els seus punts de vista.


La nostra entitat aposta per la formació com un dels pilars per aconseguir una cultura corporativa més equitativa, democràtica i centrada en les persones. I aquests espais de treball ajuden a desenvolupar el coneixement de les nostres funcions, les nostres responsabilitats i la manera de gestionar els nostres programes i serveis, en benefici final de les persones que atenem.


Agraïm sincerament a la Cooperativa Fil a l’Agulla i a la Neus Andreu, formadora del curs, les seves aportacions i aprenentatges, que de ben segur incorporarem i posarem en pràctica al nostre dia a dia i en la manera d’entendre i gestionar l’organització de la nostra Associació.

Ancla 1
bottom of page