top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

L’alerta de VINCLE activa la creació de la Taula Tècnica de Prevenció de Drogues de Ponent

Publicat el 23/9/21


Tècniques de la nostra associació van detectar una presència creixent de deixalles relacionades amb el consum de drogues a espais interior de diverses comunitats veïnals als barris de Ponent de Tarragona i van posar sobre avís a les entitats locals i al consistori, que fruit d’aquesta acció ha creat recentment aquesta taula amb diferents agents del territori i mesures adreçades a la prevenció


Un tècnic de Creu Roja impartint un dels tallers sobre prevenció als veïns i veïnes de Campclar


VINCLE sempre ha estat una entitat que treballa en contacte directe amb les comunitats veïnals i el teixit social dels barris on desenvolupa accions de mediació i intervenció comunitària. Aquesta feina a peu de carrer permet conèixer en primera persona les problemàtiques a les quals s’enfronten les persones residents, d’una manera molt propera.


Arrel de les actuacions diàries que VINCLE porta terme a la zona de Campclar, treballadores de la nostra entitat van detectar que, durant els darrers mesos i encara en situació de confinament, havia augmentat la presència de material utilitzat pel consum de drogues a espais interiors de les comunitats veïnals que atén la nostra associació en el marc del programa d’Assessorament Comunitari de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.


Les tècniques de VINCLE van traslladar aquesta informació immediatament a les diferents entitats del barri així com a la Subdirecció General de Drogodependències, l’Agència de Salut Pública, el Servei de Prevenció de l'Ajuntament de Tarragona i Creu Roja, entre d’altres. Gràcies a aquesta detecció precoç de la problemàtica, el consistori tarragoní va proposar la creació de la Taula Tècnica de Prevenció de Drogues de Ponent, que conté diferents mesures adreçades a la prevenció i conscienciació amb diversos agents implicats, entre ells la nostra entitat.



VINCLE participa actualment en bona part de les accions que contempla la Taula, com la gestió d’uns petits contenidors per a la recollida de residus de consum de drogues, que fem arribar a les comunitats veïnals alhora que oferim formació per al seu correcte ús. També hem assessorat el Servei de Disseny de l’Ajuntament de Tarragona per tal d’elaborar el material gràfic informatiu associat a aquesta campanya, aportant el nostre coneixement del teixit veïnal de la zona per adaptar-ne els continguts.


Un dels contenidors per a la

recollida segura de les deixalles

del consum de drogues


Per últim, hem impartit, conjuntament amb Creu Roja, formacions a diferents comunitats veïnals i entitats de Campclar sobre estratègies de prevenció i protocols d’actuació davant situacions d’urgència. Aquestes sessions han rebut una molt bona acollida per part dels participants i han servit per posar sobre la taula el problema de les drogodependències al barri i les experiències personals dels veïns i veïnes.


Totes aquestes actuacions refermen el compromís i la implicació de VINCLE amb Campclar, els barris de Ponent i la ciutat de Tarragona, així com la voluntat del treball en xarxa amb les altres entitats i organismes del territori, per tal de fomentar la convivència i donar resposta a les problemàtiques que afecten directament a les persones i col·lectius que atenem.

Ancla 1
bottom of page