top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

La nostra força radica en el treball conjunt



Aquest mes tindrem eleccions per als governs municipals i des de les federacions del Tercer Sector s'ha aprofitat per incidir en els programes i polítiques dels ajuntaments.


Els discursos, independentment de les ideologies de cada partit, miren d'ajustar-se a les demandes i necessitats expressades des del Tercer Sector Social. És moment d'intentar convèncer a la ciutadania, però els fets realitzats fins ara demostren les sensibilitats i compromís social de cadascú. Si mirem les dades de l'IDESCAT s'observa l'alt nivell de pobresa a Catalunya, de famílies que només tenen l'horitzó de sobreviure i que han de recórrer a entitats socials com a últim recurs. Caldrà seguir fent molta incidència i generar compromisos recollits dels discursos d'ara per transformar-los en fets post-electorals.


Recentment, des dels Mossos d'Esquadra s'ha reconegut la tasca de la nostra companya Eulàlia Lopez-Mateos per la seva bona tasca professional en l'acompanyament a persones desnonades dels seus habitatges. Textualment, "per les seves actuacions que han estat fonamentals per millorar l'efectivitat dels recursos" de la comissió judicial, "per la seva mediació i coneixement de les persones afectades". Ho celebrem molt perquè aquesta no és una qüestió menor. Amb ella es reconeix el treball de tot l'equip de VINCLE en la mesura que tenim la convicció de què la nostra força i capacitat radica en el treball conjunt, en equip, fent accions complementàries que donen bons resultats. Enhorabona, Lali i enhorabona, equip de VINCLE.


Des de VINCLE, estem traslladant reflexions sobre la nova llei d'habitatge, que hauria de ser una llei per garantir el dret fonamental de l'habitatge i, per tant, la seva aplicació en la protecció dels drets a les persones més vulnerables. És a dir la seva funció social. Podreu seguir alguns articles d'opinió al respecte, treballats per companyes com el Carles, la Judith, Consol, Lina i altres.


A VINCLE anem creixent i en aquest butlletí podreu veure notícies de la diversitat de projectes en els quals estem immersos. Tenim la convicció de què podem fer més i millor i això ens empeny a l'esforç diari d'atenció a les persones amb les quals ens hem vinculat en cadascun dels programes que duem a terme.



Francesc Xavier Rodríguez Burch

President

Ancla 1
bottom of page