top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Orientem sobre l’acompanyament a les comunitats en processos de rehabilitació



VINCLE, a través de la nostra companya Núria Cabero, va impartir el passat dimarts 14 de febrer la formació "Mediació amb les comunitats de propietaris seleccionades pel Programa d’ERRP" a un grup d’unes trenta tècniques d’habitatge de vint ajuntaments de la Diputació de Barcelona al Recinte de La Maternitat del barri de Les Corts de la ciutat comtal.


Aquesta càpsula formativa formava part del cicle Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH) que enguany s’adreçava a les tècniques dels consistoris que han estat seleccionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) per rebre el finançament necessari per a l’execució de les actuacions d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) en el marc dels fons europeus Next Generation EU.


La formació dirigida per VINCLE es va enfocar en l’acompanyament i l’apoderament de les comunitats mitjançant la gestió positiva i els instruments de resolució de conflictes, ja que existeixen un seguit de problemàtiques habituals que poden sorgir en el marc de les obres de reforma.



Durant la seva exposició, Cabero va posar de manifest la complexitat i diversitat que existeix dins una comunitat de propietàries, tant des del punt de vista socioeconòmic com cultural i generacional. Aquesta diversitat, sumada a l’aparició de desavinences i o desacords de la comunitat amb les gestions proposades des del consistori per a l’adequació de les seves finques, requereix eines que posin al centre les persones.


Aquestes eines són les que es van treballar conjuntament a la formació, a partir de casos hipotètics, que van incidir en la importància de l’apoderament de les comunitats, l’acompanyament socioeducatiu i la mediació per aconseguir el consens i la conformitat de les actuacions amb les veïnes.


La càpsula va finalitzar amb un exercici de treball en grup, on es van analitzar casos particulars per tal de resoldre dubtes, trobar punts d’acord i solucions a les demandes i necessitats de les comunitats en aquests processos de rehabilitació.

Ancla 1
bottom of page