top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Preguntem a les comunitats: Nova diagnosi al districte de Nou Barris



VINCLE ha iniciat aquest mes de febrer una diagnosi amb 15 comunitats veïnals i 196 habitatges al barri de Porta, al districte de Nou Barris de Barcelona. Aquest estudi, encarregat per l’Institut de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB), l’organisme municipal que gestiona aquestes comunitats, té com a objectiu principal conèixer la situació veïnal de les famílies que hi viuen i recollir dades per desenvolupar futures propostes d'intervenció.


Dues tècniques socials i mediadores de VINCLE seran les encarregades de portar a terme la diagnosi, que es desenvoluparà a partir d’entrevistes amb els veïns i veïnes de les diferents comunitats que participen en la intervenció. La complexitat d’aquesta acció ve determinada pels diferents factors a considerar, com ara l’heterogeneïtat de les unitats familiars i de les necessitats i mancances detectades. Aquest fet implica que l’aproximació de la diagnosi es produeixi des d’una metodologia sociocomunitària i interdisciplinària.


Un cop finalitzada l’etapa d’entrevistes, que es perllongarà fins a finals del mes de març, la diagnosi preveu l'elaboració d’un informe de propostes d’intervenció. Aquest document inclourà, a partir de l’observació i l’anàlisi de les dades recollides, mesures adreçades a la dinamització comunitària com la formació en assumptes d’interès mutu, la cura dels espais comuns, el foment de la convivència i el bon veïnatge o la participació de les comunitats en les diferents entitats, serveis o activitats del barri.

Ancla 1
bottom of page