top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Sensibilitzem sobre civisme i tinença d’animals de companyia a les Franqueses del Vallès


VINCLE donarà suport durant els pròxims mesos a la campanya de conscienciació sobre l’ordenança de civisme i convivència ciutadana de les Franqueses del Vallès mitjançant la figura d’un educador cívic. La presència d’aquest agent de carrer servirà per sensibilitzar a la població, i en especial els propietaris de mascotes, sobre la necessitat de recollir les restes orgàniques generades pels animals i mantenir així un bon estat de conservació dels espais públics.


En concret, la funció de l’educador cívic consistirà en informar i resoldre dubtes sobre la nova normativa municipal, seguint una ruta pels punts amb més densitat de població i amb més itinerància d’animals de companyia. Paral·lelament, l’agent cívic recollirà les opinions i valoracions dels vianants i propietaris dels gossos, per tal d’afavorir la participació de l’entramat veïnal en l’aplicació de l’ordenança.


L’existència dels excrements d’animals de companyia a la via pública és un problema de civisme i convivència present a bona part de les ciutats i pobles catalans. Alguns municipis, com ara el de Les Franqueses del Vallès, inclouen o inclouran a la seva ordenança el cens genètic dels animals, per tal de poder identificar de qui són les restes orgàniques trobades al carrer i sancionar el seus propietaris en conseqüència.


Ara bé, les accions de difusió, sensibilització i conscienciació formen part d’un paquet de mesures prèvies a la sanció que resulta necessari per afavorir una transició. Es tracta d’impulsar un canvi per a un model de gestió de la tinença dels animals de companyia més responsable i respectuós amb la ciutadania i els espais comuns de la localitat.


Aquesta tasca que desenvoluparà VINCLE a les Franqueses del Vallès s’emmarca dins les accions de l’entitat adreçades a impulsar el civisme, la convivència veïnal i el suport a les comunitats a diversos punts del territori català, en conveni amb diferents ajuntaments i estaments supramunicipals.

Ancla 1
bottom of page