top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Testimonis reals per conscienciar sobre el lloguer social



La campanya de captació d’habitatges buits per a la borsa de lloguer social de Palamós, impulsada pel consistori de la població empordanesa i gestionada per VINCLE, va recollir durant el passat mes de setembre el testimoni real de diverses llogateres i propietàries usuàries d’aquest servei per a un vídeo promocional. L’objectiu és conscienciar sobre la importància de mobilitzar els domicilis desocupats en favor de la integració de les persones en risc d’exclusió residencial.


La gravació d’aquests testimonis, que l’Ajuntament de Palamós ha organitzat amb el suport de VINCLE i la Creu Roja, ajuda a difondre d’una manera més acurada la realitat d’aquest tipus d’arrendaments, amb l’aportació de casos verídics que ens mostren l’existència de perfils i circumstàncies molt diferents entre si. Una de les dificultats que presenta la captació de domicilis per al lloguer social és el desconeixement sobre la situació de les persones beneficiàries, que es veuen estigmatitzades per casos aïllats als quals s’ha donat molta visibilitat. Perquè generen por i perquè s’associen a la inseguretat i la conflictivitat.



A través de l’estudi de captació que VINCLE està duent a terme a la localitat empordanesa durant els darrers mesos, que actualitza les dades del cens d’habitatges buits de l’any 2020, les tècniques de la nostra entitat estan fent una gran tasca de sensibilització, informant a les propietàries sobre els avantatges fiscals i les mesures de seguretat jurídica que els ofereix la cessió del seu habitatge. Mitjançant el vídeo gravat recentment, s’incidirà en la normalització d’aquesta opció de lloguer que representa una contribució social tan important.


El parc d’habitatges de lloguer social a Catalunya no pot, ni de bon tros, satisfer la demanda actual. Segons dades de l’Idescat corresponents a 2021, només hi ha 1490 habitatges cedits a les borses municipals en tot el territori català. Aquest indicador, molt allunyat del d’altres països europeus, ha patit a més un retrocés els darrers anys a casa nostra.

Ancla 1
bottom of page