top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Un nou projecte per il·luminar les zones fosques al Prat de Llobregat



Les companyes del Servei de Bon Veïnatge i Convivència del Prat de Llobregat, un servei municipal gestionat per VINCLE, han posat en marxa durant aquest mes de març l’anomenat Mapa de la Llum. Aquest projecte es basa en l’elaboració d’un plànol de les zones fosques de la localitat que generen inseguretat a l’hora de transitar-les durant la nit, responent així a la inquietud sobre aquests espais poc il·luminats que una part de la població havia expressat a les companyes del servei.


La primera etapa del desenvolupament del Mapa de la Llum, la recol·lecta de dades sobre les zones fosques, es va realitzar a partir d’enquestes a peu de carrer a dones del Prat durant els actes organitzats al municipi amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones. Les nostres companyes del Servei de Bon Veïnatge van seguir la marxa i la lectura d’un manifest a càrrec del col·lectiu Vidues08820 i el Consell de Dones, alhora que van aprofitar per preguntar a les assistents sobre la percepció de foscor d’alguns carrers i places del municipi.


Les dades recollides han servit per elaborar el plànol que pròximament es traslladarà als responsables de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. L’objectiu és plantejar un nou projecte d’enllumenat i els accessos d’aquestes vies, que elimini la sensació d’inseguretat en hores nocturnes. És per això que s’ha prestat especial atenció als testimonis de les dones, un col·lectiu que malauradament és molt vulnerable a les agressions que es poden produir en aquests entorns i circumstàncies.

Ancla 1
bottom of page