top of page

Una trentena de dones s’inscriuen al programa Dona Vincula’t a Manlleu


Imatge: Les assistents a Dona Vincula't durant la primera sessió del curs, el passat 1 de març


· Aquesta iniciativa, proposada a partir de la demanda de l'Ajuntament de Manlleu i organitzada per VINCLE, atendrà a un grup de dones que no poden accedir a l'escola d'adults del municipi per manca de places lliures


· La metodologia de la formació aportarà coneixements sobre la vulnerabilitat social i econòmica, les competències en alfabetització digital i disposarà d'un espai de grup d'ajuda mútua.



El passat dimecres 23 de febrer es va iniciar el període d’inscripcions pel curs Dona Vincula’t a Manlleu, organitzat i gestionat per VINCLE a demanda de l’Ajuntament, al qual s’han apuntat 30 dones de la localitat. Aquesta formació respon a la necessitat d’oferir un espai a les dones majors de 45 anys que, tot i tenir interès en el seu aprenentatge i procés d’integració social, no poden accedir a l’escola d’adults a causa de la impossibilitat d’aquest recurs d’acollir més alumnes.


Dona Vincula’t s’ha iniciat aquest mateix mes de març i compta amb dos grups de quinze dones. Les formacions són de dos dies a la setmana per a cadascun dels grups, amb l’opció d’escollir horari de matins o tardes. Les participants treballaran diverses accions d’empoderament a partir de quatre eixos, que tindran la llengua catalana com a element transversal.



Per una banda, s’incidirà el treball de la vulnerabilitat social. L’objectiu és identificar tots aquells àmbits que tenen a veure amb l’exclusió social de la persona per tal de poder-los revertir. En segon terme, es donaran eines per afavorir el treball de la vulnerabilitat econòmica i així millorar la gestió que se’n fa des de la unitat familiar.


En tercer lloc, es buscarà millorar les seves competències en alfabetització digital. La bretxa digital és un indicador de vulnerabilitat que cada vegada resulta més rellevant, per això s’oferirà un itinerari formatiu basat en la metodologia europea d’alfabetització digital. Per últim, les dones disposaran d’un grup d’ajuda mútua, mitjançant el qual podran compartir les seves inquietuds i experiències de forma no guiada ni pautada.



Des de VINCLE volem oferir un recurs alternatiu que permeti en aquestes dones adquirir una major autonomia en la seva vida quotidiana, per tal de millorar el seu domini del català, un major coneixement de l’entorn, enfortir xarxes de relació i ser partícips de la societat a partir de la inclusió social.


Aquesta tasca va més enllà del treball a l’aula amb aquest grup de dones, ja que es pretén que els resultats de l’acompanyament es puguin traslladar en el si de la família i de la seva xarxa i relacions d’amistat. La inclusió social d’aquestes famílies en el municipi és cabdal per afavorir el seu sentiment de pertinença i alhora iniciar un procés de millora de la convivència comunitària amb la seva participació activa.

Ancla 1
bottom of page