top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

VINCLE col·labora en un cicle de tallers de pobresa energètica per a professionalsLa nostra entitat participarà en els tallers presencials “Claus per a l’estalvi i l’eficiència energètica a les llars vulnerables”, que tindran lloc a Barcelona i Girona els pròxims dies 23 i 24 de març, respectivament. Aquests dues sessions, que formen part d’una campanya d’una vintena de tallers a tot el territori espanyol, són organitzades per EAPN juntament amb ACA (Asociación de Ciencias Ambientales) i Endesa. La participació de VINCLE anirà a càrrec del nostre company Francesc Almacelles, responsable de l’àrea d’Atenció a famílies en l’àmbit de l’habitatge i mediació de VINCLE, que analitzarà durant la seva intervenció la situació de la pobresa energètica a Espanya i Catalunya.


Els tallers s’adrecen específicament a professionals d’entitats, associacions de consumidors i administracions públiques. Oferiran formacions pràctiques per tal de prevenir i pal·liar possibles situacions de pobresa energètica de les llars i famílies en situació de risc de vulnerabilitat amb les quals treballen habitualment les tècniques i professionals. Les dues sessions s’enfocaran de forma concreta en temàtiques clau, com l’eficiència i els hàbits d’estalvi, l'optimització de les factures d’energia o l’accés al bo social.


Els dos tallers, que tindran lloc als Hotels d’Entitats de Gràcia (C/ de la Providència 42, Barcelona) i Salt (C/ Sant Dionís, Salt) són totalment gratuïts, amb aforament limitat i l’assistència requereix inscripció prèvia. Durant el pròxim mes, seran Lleida i Tarragona les poblacions on s’impartiran les sessions. Les dates, ja confirmades, seran el 12 i 13 d’abril.


Podeu fer la inscripció als tallers mitjançant els següents enllaços:


Taller presencial Pobresa Energètica – Barcelona (23 de març)


Taller presencial Pobresa Energètica – Girona (24 de març)


VINCLE participa activament en aquesta iniciativa per la seva tasca com agent involucrat i compromès en la lluita i erradicació de la pobresa energètica al nostre país. Actualment, la nostra entitat està immersa en l’Estudi de Monitoratge de la Pobresa Energètica a partir d’un panell de Llars Vulnerables per al període 2022-25, un projecte d’anàlisi i seguiment a famílies en situació de pobresa energètica a Catalunya, seixanta de les quals són ateses per la nostra entitat.


71 views
Ancla 1
bottom of page