top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Aprenentatge i treball en xarxa a la Jornada ApS i Servei Comunitari de Salt



El passat dijous 5 de maig es va celebrar la Jornada ApS i Servei Comunitari: Fira d’entitats de Salt a l’Auditori de la Coma Cros del municipi gironí. L’acte va ser organitzat per l’equip impulsor del projecte Aprenentatge i Servei Salt, format per VINCLE juntament amb l’Àrea i el Departament d’Educació local, amb l’objectiu de fer difusió i afavorir el treball en xarxa entre les diferents entitats, associacions, administracions i centres educatius que segueixen aquest model educatiu al territori.


La Jornada ApS i Servei Comunitari de Salt va ser una oportunitat per divulgar, mitjançant diversos expositors, l’activitat dels 23 programes que actualment s’estan desenvolupant en el marc d’aquesta metodologia a Salt. Paral·lelament, també es va incloure un plafó destinat a noves propostes i accions, que mitjançant el treball en xarxa podrien esdevenir nous serveis en un futur.


A la Jornada també van assistir-hi representants del GREM (Grup de Recerca en Educació Moral de la Universitat de Barcelona) que van presentar el seu “Mapa de valors de l’ApS”, on mostren els diferents conceptes associats al model d’aprenentatge servei, així com el seu procés de planificació i avaluació.



Els projectes d’Aprenentatge i Servei Comunitari (ApS) són accions educatives que es porten a terme amb l’alumnat de secundària i que s’orienten a desenvolupar les seves competències socials i ciutadanes. VINCLE gestiona a Salt un d’aquests projectes, la Xarxa Tallers en Família, inclòs dins el Servei de Coordinació i Gestió del Punt de Suport al Voluntariat de l’Ajuntament de Salt, també a càrrec de la nostra Associació. La Xarxa de Tallers en Família fomenta la participació de les famílies a la vida a l’escola i al procés educatiu dels seus fills i filles, per tal d’assolir un major èxit acadèmic i personal de l’alumnat.

Ancla 1
bottom of page