top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Vincula’t al teu veïnat: Tallers d’empoderament femení a les comunitats



El programa Veïnat Actiu que VINCLE gestiona a Manlleu ha introduït uns nous tallers anomenats Vincula’t al teu Veïnat, adreçats a l’empoderament de les dones en el seu paper en les comunitats veïnals. El passat 4 de maig va tenir lloc la primera d’aquestes sessions a l’Aula Mercat del Mercat Municipal de Manlleu, amb la participació d’una vintena de dones d’origen migrat.


L’objectiu d’aquests tallers, que es realitzaran amb periodicitat mensual, respon a la necessitat detectada de generar un espai de dones a través del qual treballar temàtiques relacionades amb les seves comunitats veïnals, com ara la convivència i la seva gestió, organització i funcionament. La figura de la dona està poc present en aquests cercles o càrrecs comunitaris i un dels possibles detonants és, en molts casos, la manca d’empoderament i de formació sobre aquest àmbit.


Per tal de canviar aquestes situacions, els tallers es desenvolupen a partir d’una metodologia en dues perspectives: la formació i la creació d’una xarxa de suport. Ambdues accions conjuntes contribueixen a proporcionar eines teòriques i pràctiques i fomentar la participació en els afers veïnals.


Les dones assistents al primer dels tallers provenien de diferents barris de Manlleu. Tot i ser la primera presa de contacte amb aquest servei i, per tant, una sessió introductòria, ja van practicar un seguit de dinàmiques que van permetre a les tècniques copsar la realitat i la situació personal de cadascuna d’elles: les seves inquietuds, les seves motivacions, etc. Paral·lelament, també se’ls va oferir la possibilitat de participar en la creació d’un grup de missatgeria instantània, que pugui esdevenir un canal de comunicació directa entre totes elles.


La propera sessió està programada pel dia 1 de juny i la seva temàtica s’emmarcarà dins el funcionament de les comunitats veïnals. També existirà un espai d’intervenció lliure, perquè les mateixes dones puguin fer preguntes i suggeriments al voltant del seu cas particular.


El programa Veïnat Actiu amplia amb aquests tallers la seva acció d’acompanyament socioeducatiu a les comunitats de Manlleu, en aquest cas amb especial atenció al col·lectiu femení. El programa d’empoderament associat als tallers Vincula’t al teu Veïnat esdevé una eina al servei de les dones per tal de fer sentir la seva veu en l’entorn veïnal alhora que avancen en el seu procés d’integració social i comunitària.

Ancla 1
bottom of page