top of page

Celebrem la feina feta tot encarant els reptes de futur



A final d’any toca valorar la feina feta i projectar els objectius i anhels per als pròxims mesos del nou any i també celebrar en grup el treball realitzat i els esforços esmerçats durant tot l’any que comencem a deixar enrere. Això és el que hem fet a VINCLE amb la trobada habitual d’abans de Nadal i que expliquem en aquest butlletí de desembre.


Amb el calendari de VINCLE, que el fem des de l’inici de l’associació que aviat farà vint anys, volem felicitar el nou any amb els millors dels desitjos possibles. La nostra activitat, els serveis i projectes que la componen, va adreçada a atendre a aquelles persones que ho necessiten i per tant, aquestes han de ser les verdaderes Protagonistes i han d’estar al centre de les actuacions de la nostra entitat. Nosaltres i els nostres equips som els mitjans que ho han de fer possible, el nostre servei d’acompanyament és clau per assolir els objectius de suport necessaris, però a la fi amb el treball professional que oferim, som això: Acompanyants. Així ho ha recollit perfectament el nostre responsable de comunicació, l’Albert Clopés, i ho ha expressat amb encert en l'edició del calendari d’enguany, en el que hi han participat moltes companyes de l’entitat.


Ens sentim part d’un extens col·lectiu, el del Tercer Sector Social, que participa de les polítiques socials públiques, i en aquest sentit VINCLE participem de les iniciatives i esforços per col·laborar en les mesures adreçades a millorar les condicions de l’atenció social. Així ho hem vingut fent en relació al infrahabitatge, barraquisme i sensellarisme. Ho hem vingut fent en les trobades entre la federació ECAS i el govern i ara amb la prevista compareixença de la nostra Directora General, Marta Eugènia Gonzalez al Parlament de Catalunya que està tramitant la Proposició de Llei de mesures transitòries i urgents per fer front i erradicar el sensellarisme.

En sentit més ampli i en el context social del nostre país tenim, entrant al nou any, reptes importants com és revisar el llindar de l’IRSC(Indicador de renda suficient de Catalunya) i que no hauria de ser inferior al 8% davant l’augment de l’encariment del cost de la vida per tal que, com a barem que dona accés a les prestacions socials, donés major cobertura a les persones més vulnerables. Això es el que defensem des de les entitats socials i per a fer-ho efectiu s’haurà de recollir a la llei de pressupostos, un cop aquests s’aprovin.


Des del Tercer Sector Social s’està pressionant per a l’atenció integrada social i sanitària, que és un model d’atenció a les persones que dona una atenció integral i coordinada, és a dir sociosanitària. Actualment els departaments de Drets Socials i Salut estan dissenyant la futura “Agència Integral Social i Sanitària” que ha de millorar l’atenció a aquelles persones que tenen dificultats més complexes (salut mental o discapacitats) però dirigida a tots els col·lectius amb necessitats d’atenció social. Cal desitjar que no quedi aturada per les discontinuïtats dels governs polítics.


Francesc Xavier Rodríguez Burch

President de VINCLE

Comments


Ancla 1
bottom of page