top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Col·laborem amb els Serveis Socials de Tarragona amb visites conjuntes a les comunitats de Campclar

Publicat el 28/10/21


A proposta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, una tècnica de la nostra entitat participa en visites conjuntes de forma trimestral a les comunitats veïnals en què posa en comú amb les responsables d’aquesta àrea del consistori les problemàtiques detectades al sí dels barris


La darrera trobada, organitzada el passat dimecres 20 d’octubre, va servir per compartir experiències sobre diferents situacions conflictives que sovint es generen a l’àmbit privat i amb col·lectius que no estan vinculats a l’acció de l’Ajuntament


La nostra companya Laura Balcells parlant amb un veí de Campclar durant una visita a una comunitat veïnal del barri


Com a entitat involucrada amb el territori, VINCLE sempre treballa teixint relacions amb els diferents agents que presten atenció directa a la ciutadania. Aquest també és el cas dels barris de Ponent de Tarragona, on la nostra associació gestiona programes adreçats a l’acompanyament i assessorament a famílies, comunitats veïnals i col·lectius en situació de risc d’exclusió.


Fruit de l’experiència del treball diari amb aquestes persones, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona va contactar amb la Laura Balcells, la tècnica de la nostra entitat al barri de Campclar, per tal d’organitzar visites conjuntes a les comunitats en el marc del programa Servei d’assessorament i col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en actuacions referents a l’àmbit socioeducatiu, mediador, formatiu de suport social per les famílies i col·lectius socials usuaris i beneficiaris d’habitatges de protecció oficial i promoció pública.


Aquestes visites permeten a les tècniques compartir dades d’interès sobre situacions que requereixen seguiment, perquè afecten la ciutadania des de l’àmbit comunitari i són difícils de detectar a causa del seu caràcter privat o poc vinculat a l’acció del consistori.


La darrera d’aquestes trobades va realitzar-se el passat dimecres 20 d’octubre. Principalment consisteixen en realitzar consultes amb les diferents comunitats i ciutadania del barri sobre les qüestions d’àmbit social que més els preocupen i consideren més rellevants. Els veïns i veïnes valoren molt positivament aquestes visites ja que, per una banda els permet tenir un contacte directe amb les entitats i organismes que vetllen per la convivència a la ciutat i per altra banda, poden veure ateses les seves demandes i propostes individuals i col·lectives.


Pel que fa a les professionals de l’acció social, aquestes cites són una gran font per posar en comú informacions que afavoreixen un treball en xarxa molt necessari en zones d’alta complexitat. Un exemple d’aquesta feina conjunta amb l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona va ser la recent creació de la Taula de Prevenció de Drogues de Ponent, sorgida a partir de l’alerta de VINCLE sobre el creixent consum de substàncies estupefaents a espais interiors de les comunitats veïnals.


La nostra entitat fomenta també aquest treball en xarxa amb les diferents associacions veïnals i entitats arrelades als barris de Ponent, amb l’objectiu d’ampliar el seu coneixement sobre l’entramat social del territori i oferir una atenció més especialitzada i professional, adreçada a la millora de la convivència i a la prestació de serveis de desenvolupament sociocomunitari en benefici de la ciutadania.

Ancla 1
bottom of page