top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

El conseller de Drets Socials visita l’equip de VINCLE a l’Oficina Tècnica Venus


● La reunió s’emmarca en la recent aprovació definitiva del Pla d’Expropiació de Venus per part del Consorci del Barri de La Mina

 

● El conseller va destacar l’acompanyament i el diàleg que ha portat a terme la nostra entitat amb les famílies residents


El Consell de Govern del Consorci del barri de la Mina va aprovar definitivament el projecte d’expropiació per taxació conjunta de l'edifici Venus el passat 18 d’abril de 2024. Amb motiu d’aquesta nova etapa que s’obre en el marc del projecte, el conseller de Drets Socials Carles Campuzano es va reunir la setmana passada amb l’equip de VINCLE a l’Oficina Tècnica Venus per agrair-los la tasca de diàleg i escolta als veïns i veïnes del bloc que han estat realitzant durant els darrers dos anys i per analitzar conjuntament les futures actuacions previstes en el marc del projecte d’expropiació.


El conseller Campuzano va visitar les instal·lacions de l’Oficina acompanyat pel Secretari General del Departament, el Sr. Oriol Amorós, la Directora de Serveis Territorials a Barcelona del Departament, la Sra. Marta Massagué i el Director General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Xavier Godàs. L’equip de VINCLE present a la reunió el va  encapçalar la Directora General de la nostra entitat, Marta Eugènia González, i la Directora de l’Oficina Tècnica, Julie Marquiset.

 

Confiança en la gestió i l’acompanyament a les famílies residents

 

Aquesta trobada, que arribava un dia després de l’aprovació definitiva del Pla d’expropiacions de l’edifici Venus, va refermar la confiança dels diferents agents integrants del Consorci del Barri de La Mina en la gestió del projecte per part de VINCLE. Una actuació que ha millorat substancialment les condicions d’expropiació per a les famílies residents a l’edifici i que ha integrat un enfocament basat en la recerca de consens social i en la seva adaptació als contextos residencial, socioeconòmic i comunitari de les veïnes i veïns de Venus.

 

El Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i el Secretari General del Departament, Oriol Amorós, durant la seva visita a l’Oficina Tècnica Venus

 

Així ho va fer saber el conseller Carles Campuzano a les responsables de VINCLE presents a la reunió del passat 19 d’abril. El màxim representant del Departament de Drets Socials va destacar la bona gestió de les primeres fases del projecte, especialment pel que fa a l’acompanyament dut a terme per l’equip de l’Oficina. El conseller també va posar de manifest la importància d’aquest treball davant la complexitat de la gestió del projecte d’expropiació, tant des del punt de vista social i jurídic, derivat de la complexitat de les situacions d’ocupació del Bloc Venus, com des del vessant econòmic, que ha suposat una dotació de més de 19 milions d’euros en concepte de valoració de béns i drets de les famílies de Venus.

 

Una nova etapa en el projecte d’expropiació

 

Amb l’aprovació definitiva del PETC (Projecte d’expropiació per taxació conjunta) de l’edifici Venus de La Mina, s’obre una nova etapa de gestió que es materialitzarà en graduals expropiacions i reallotjaments o indemnitzacions a les primeres famílies residents al bloc durant els pròxims mesos.

 

L’equip de VINCLE a l’Oficina Tècnica ja està començant a treballar, en contacte directe amb les residents de Venus, per gestionar de forma eficient aquest complex escenari, que es preveu finalitzi l’any 2028 amb l’enderrocament de l’edifici. D’aquesta manera es posaria punt i final amb èxit a un projecte que data de 2001, any en què es va aprovar el Pla Especial de Reordenació i Millora del barri que posava sobre la taula, per primera vegada, la seva demolició.

Comments


Ancla 1
bottom of page