top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Els auxiliars d’I3 i escoles bressol acompanyen la tornada a les aules a Manlleu



Els centres educatius de Manlleu, com a la resta de Catalunya, van iniciar el nou curs escolar el passat 6 de setembre. La tornada a les aules ha comptat, com cada any, amb la presència dels auxiliars d’I-3 i escoles bressol del Programa per a la Primera Acollida de l’Ajuntament, que VINCLE coordina per segon any consecutiu a la localitat osonenca. Aquestes figures, que comparteixen aula amb els infants durant tot el mes de setembre, desenvolupen una tasca d’acompanyament per a la integració de l’alumnat a la primera escola.


Enguany han estat 19 les participants presents en aquest inici de curs, que s’han distribuït entre els cinc centres d’educació primària de la localitat (Puig-Agut, Pompeu Fabra, Carme Vedruna, Quatre Vents i Casals Gràcia) i les dues escoles bressol municipals (Colors i Picarols). Es tracta de persones voluntàries amb perfils diversos que ofereixen suport tant a l’alumnat com a les seves famílies en una etapa tan important com és l’inici del procés d’escolarització.


La seva funció es desenvolupa sobretot a través dels àmbits lingüístic i cultural i permet eliminar les barreres derivades del desconeixement de la llengua i de l’adaptació al funcionament intern dels centres educatius. Aquesta tasca es realitza a través de la seva relació directa amb els diversos agents involucrats: Infants, famílies i docents.


En primer lloc, el seu treball amb els i les alumnes ajuda a crear els primers vincles amb l'escola i facilita la seva integració al nou espai i a les companyes de classe. En segon lloc, la seva funció envers les famílies i l’equip docent permet actuar com a enllaç entre ambdues parts per tal resoldre tràmits i gestions amb els centres educatius.

Ancla 1
bottom of page