top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

Els programes GESO i d’alfabetització de Figueres visiten el Museu del Joguet de Catalunya

Publicat el 10-06-2021


Usuàries i professores del programa GESO (Formacions a familiars per a preparar la prova d'obtenció del graduat en educació secundària obligatòria per a majors de 18 anys) i del programa d'alfabetització al poble gitano del barri de Sant Joan van assistir el passat divendres 4 de juny el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.


La visita guiada, d’una hora de durada, va servir per a realitzar una activitat divertida i interessant, en un any on les dificultats derivades de la pandèmia no han permès fins ara l’organització de sortides com aquesta. Alumnes, professores i la dinamitzadora del grup van recórrer les instal·lacions del Museu, tot aprenent la història de les joguines industrials des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. Finalitzada la visita, els van obsequiar amb una joguina clàssica que ha perdurat fins als nostres dies, una baldufa.


Aquesta activitat, de caràcter cultural i formatiu, s’emmarca dins les accions que VINCLE desenvolupa a Figueres per a les persones d’ètnia gitana residents a la ciutat. Els dos programes que gestiona la nostra entitat tenen l’objectiu de millorar la formació acadèmica i la integració sociolaboral de les persones d’aquesta comunitat, molt present i nombrosa en el si d’aquesta localitat empordanesa.


Sortides com la visita al Museu del Joguet de Figueres ajuden als participants d’aquests programes a relacionar-se amb el seu grup i a fomentar la seva cohesió, a despertar la curiositat i les ganes d’aprendre i a establir una relació de confiança amb les tècniques dels programes. És per això que aquestes activitats són tan importants, i encara ho són més tenint el compte les dificultats de caire social que hem viscut durant els darrers temps, que han afectat especialment a les persones amb més risc de situació de vulnerabilitat.

Ancla 1
bottom of page