top of page

PUBLICACIONS

Actualitat

VINCLE amb la mediació ciutadana i el suport a les comunitats a Montornès del VallèsLes mediadores de VINCLE ja han iniciat les primeres actuacions als serveis municipals de Mediació Ciutadana i de Suport a les Comunitats de Veïns i Veïnes de Montornès del Vallès. El consistori va adjudicar a VINCLE la gestió d’aquests recursos el passat mes de setembre, que ja s’estan desenvolupant sota la supervisió de dos professionals de l'entitat. Les seves principals funcions són la resolució de conflictes amb suport professional i l’orientació a les comunitats veïnals en la realització de gestions.


El Servei de Mediació Ciutadana intervé de manera neutral i confidencial en situacions de desavinences ciutadanes, evitant l’agreujament dels possibles litigis. La tasca de VINCLE dins aquest servei és l’acompanyament mitjançant una assistència especialitzada en la solució de conflictes. Les mediadores de l’entitat presten servei als àmbits de la família, l’escola, el teixit associatiu, l’espai públic i la convivència.


El Servei d’Orientació i Suport a les Comunitats Veïnals compta amb la figura de les tècniques de VINCLE en la millora de l’organització interna, el bon funcionament de la comunitat, el suport per a la bona convivència, el foment de la participació de les veïnes en els afers comunitaris, la intervenció en casos d’impagaments i les problemàtiques relacionades amb el civisme.


La nostra entitat, a través de la seva àrea d’Intervenció Comunitària i Mediació, inicia la gestió d’aquests dos serveis de l’Ajuntament de Montornès partint d’una metodologia multidisciplinària, que situa al centre les persones, enfortint la capacitat d’implicació social de la ciutadania i fomentant la cohesió de famílies i comunitats.


Els serveis de Mediació Ciutadana i de Suport a les Comunitats Veïnals del consistori vallesà se sumen així a la llarga llista d’ens locals amb els quals VINCLE col·labora en l’administració de recursos municipals als àmbits social i comunitari, com a agent associat amb una experiència contrastada en la seva gestió ètica i professional.

Commenti


Ancla 1
bottom of page