top of page

Impulsem una nova edició del projecte “Mediació a l’escola” a Esparreguera



El Servei de Mediació d’Esparreguera, gestionat per VINCLE i coordinat per la nostra companya Elena Fita, va celebrar el passat 12 de juny la cloenda del programa “Mediació a l’escola”, un projecte centrat en la resolució de conflictes de forma pacífica entre l’alumnat de les escoles i instituts, a través del diàleg i el consens de solucions col·lectives. Hi han participat de forma voluntària un total de 35 alumnes mediadors/es de tres centres educatius de la localitat.


“Mediació a l’escola” va iniciar la seva prova pilot l’any 2020 a l’escola Montserrat d’Esparreguera, que enguany també ha participat amb 10 alumnes. S’hi ha sumat en aquesta edició l’escola Estel, amb la presència de 8 alumnes mediador/es i l’institut El Cairat, que ha fet el mateix amb 17 estudiants. Malgrat que és l’alumnat el destinatari final, el projecte ha implicat directament al professorat i la comunitat educativa a través de la figura dels referents, encarregats d’oferir suport als estudiants davant qualsevol dubte o consulta.



La nostra companya Elena Fita ens aclareix que “la funció de l’alumnat mediador és sobretot estar disponible per a poder ajudar als companys en cas que sorgeixi algun conflicte.” Per portar a terme aquest paper, des del Servei de Mediació han impartit formacions a l’alumnat i s’han organitzat sessions trimestrals de supervisió del projecte.



L’acte de cloenda, celebrat a l’edifici de Can Pasqual, va comptar amb la participació d’una trentena dels i les alumnes participants, juntament amb els equips docents de les escoles i els representants del consistori. Els i les joves van explicar les seves experiències com a mediadores escolars i finalment van formar part d’una dinàmica grupal en la qual havien de resoldre una hipotètica situació conflictiva.


“Mediació a l’escola” forma part del conjunt d’accions impulsades per VINCLE amb l’objectiu de fomentar la participació activa de les escoles i centres educatius a través de propostes educatives entorn a la comunitat. Aquestes activitats són fonamentals a l’hora d’introduir entre els i les més joves conceptes com la mediació, la convivència i el civisme.

Comments


Ancla 1
bottom of page